IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dr Nestorović, otkrio:”Do kraja epidemije umreće još 40 ljudi, DRUOGOG TALASA možda i neće biti” (foto)

Prema njegovim riječima, dobro je što su danas loši vremenski uslovi, pa nije ni bilo mogućnosti za veća okupljanja za 1. maj…

BEOGRAD: Svijet, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota… 02.05.2020… 00: 46… Dr Nestorović, otkrio:”Do kraja epidemije umreće još 40 ljudi, DRUOGOG TALASA možda i neće biti” (foto)

Ne možemo više da zatvaramo državu- rekao je Nestorović

Bio sam slobodniji u pristupu i stavu prema ukidanju policijskog časa, jer postoje procjene o drugom talasu, a ja mislim da ga neće biti, rekao je Dr Branimir Nestorović.

Gostujući u emisiji Fokus na TV B92 rekao da je evidentno da virus slabi, “da smo na samom kraju, i da moramo da naučimo da živimo sa tim”, ali da postoji strah da će se intezivirati zbog učestalih kontakata prethodnih dana.

Prema njegovim riječima, dobro je što su danas loši vremenski uslovi, pa nije ni bilo mogućnosti za veća okupljanja za 1. maj.

– Vidite koliko je samo bilo automobila prethodnih dana na ulicama – podsjetio je on. Ipak, podsjeća, da postoji nešto što se zove savjest.

Kako je naveo, on se zalagao da danas važi samo policijski čas od 18h do 5 ujutru. Nestorović je kazao da više nema svrhe za oštrim mjerama i zabranama kretanja

Čitaj još:   Ima li kraja posrtanju SPC?

– Ne očekujem da će nešto naročito da se promjeni narednih dana. Naši stari su i dalje zaštićeni, a ne možemo više državu da zatvaramo – naveo je.

branimir-nestorovic

Kako je rekao, niko se prethodnih dana nije usuđivao da kaže da je vrijeme za otvaranje, i da je produženo više zbog psihološkog aspekta.

– Do kraja maja sve će da prođe, ne vjerujem da ćemo ući u jun, sa nekim iznenađenjima po pitanju pojave virusa – rekao je i dodao da misli da će oko 40 ljudi umrijeti do kraja epidemije kod nas.

A kada je riječ o stanju u SAD, njegova procjena je da će umrijeti još oko 50.000 u toj zemlji…

izvor Srbija danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more