IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Doktor iz Amerike ima rešenje za koronu: Nudimo namirnice koje mogu da snize sve rizike… (foto)

Ovo je pravi momenat da promjenimo način života, naročito kada je riječ o ishrani…

NJUDŽERSI: Svijet, Recepti, Putovanje, Ekonomija, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 03.05.2020… 00: 26… Doktor iz Amerike ima rešenje za koronu: Nudimo namirnice koje mogu da snize sve rizike… (foto)

Doktor Ron Vajs (58) je ljekar hitne medicnske pomoći i intenzivne njege, koji je aktivno učestvovao u liječenju pacijenata oboljelih od korona virusa u Nju Džerziju.

Za sve to vrijeme video je hiljade oboljelih i otkriva da je svakome od njih davao jedan isti savjet.

Ovo je pravi momenat da promjenimo način života, naročito kada je rokeč o ishrani. Većina obolkelih već ima neko hronično stanje, bilo da je u pitanju gojaznost ili srčane bolesti, dijabetes ili astma. Ono što me najviše brine jeste to što je većina pacijenata potpuno nesvkesna u kolikom je riziku da zbog postojećih bolesti ima tragičan ishod bolesti…

Još više me brine to što nisu svjesni kako neke jednostavne promjene u načinu života mogu da snize rizik. Tačnije, promjena u ishrani može praktično da preokrene tok bolesti i to veoma brzo, i učini da se stanje značajno poboljša – rekao je dr Vajs.

On preporučuje ishranu zasnovanu na biljkama, ali to ne podrazumjeva samo da jedemo malo više povrća.

Čitaj još:   SRAMOTNO: U BANJOJ LUCI SE POJAVIO NOVI MURAL Zločinca Mladića, uz poruku "Ujedinjenje je počelo..."(foto, video)

– Ključ je u tome da u većoj količini jedete one biljke koje mogu da vam pomognu, a da konzumiranje prerađene i hrane životinjskog porekla snizite na minimum. Postoji hrana koja može da podigne sposobnost vašeg imuniteta da vas odbrani od virusa. Oni koji su me poslušali, svakodnevno mi zahvaljuju – pojašnjava američki stručnjak.

Prva namirnica koju preporučuje je bijeli luk, čije jedinjenje ali čini naše ćelije čini sposobnijim da ubijaju neprijatelje i igra jaku ulogu u sprečavanju citokinske oluje, koja može da dovede do otkazivanja pluća i potrebe za respiratorom.

– Pečurke, sa druge strane, povećavaju količinu antitela u našoj pljuvački. Krstasto povrće (posebno kelj i slačica) nema konkurenciju – puni su su molekula koji se vezuju za limfocite u crijevima i aktiviraju ih kako bi postali sposobniji da se odbrane od napadača. To je hrana koju ja jedem svakog dana. Nisam vegan, ali jedem puno povrća koje me čini zdravim. Upamtite, da veganska ishrana može biti jedan od uzroka dijabetesa, hipertenzije i gojaznosti, dok ishrana  koja kombinuje životinjske proizvode i puno zdravih biljaka može da zaustavi bolesti, neke čak i da potpuno izliječi – kaže dr Vajs.

– Pored zdrave ishrane, savetujem pacijentima da dišu što više svježeg vazduha, da borave u prirodi, da slušaju smirujući cvrkut ptica. Vratimo se prirodi – naše zdravlje iz nje potiče – poručuje doktor Vajs…

izvor agencije

Čitaj još:   NAŠ i VAŠ Dnevni horoskop za 26. januar 2020…

ETO GA ŠAH MAT: VUČIĆU više niko ne vjeruje, DODIK će platiti cijenu! (foto, video)

Nakon 'molbe' Aleksandra Vučića o povratku političkih predstavnika RS u Read more

Dnevni horoskop za 17. januar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

CRNA TURSKA KAFA NA BALKANU: Ubrzava metabolizam, ako je pijete na pravi način… (foto, video)

Turska kafa najčešće koristi za podizanje nivoa energije, zbog nutrijenata Read more