IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Od danas blaže mjere, otvoreni restorani i kafići a krenuo i prijevoz… (foto)

Do ukidanja vanrednog stanja, što je moguće do kraja naredne nedjelje, na snazi ostaje svakodnevni policijski čas od 18 sati do 5 ujutru…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak… 04.05.2020… 13: 26… BEOGRAD: Od danas blaže mjere, otvoreni restorani i kafići a krenuo i prijevoz… (foto)

DANAS JE U okviru ublažavanja mjera donetih u cilju sprečavanja širenja virusa korona, od danas ponovo rade restorani i kafići, a krenuo je i javni gradski prijevoz u pojedinim gradovima, međugradski i željeznički prevoz putnika.

Tako da je danas počeo sa radom gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu, kao i međugradski željeznički i drumski saobraćaj, a od 8. maja i javni prijevoz u Beogradu i Nišu, uz poštavanje svih mjera zaštite, kao i bez upotrebe klime.

Od prije nekoliko dana parkovi i šetališta mogu biti otvoreni, dok će tržni centri svoja vrata otvoriti 8. maja.

Vrtići će početi sa radom 11. maja, kao i produženi boravak u školama.

Avioprevoz se obnavlja od 18. maja.

Čitaj još:   BEOGRAD DRAMA NA NEBU : Vanredno sletio avion iz...

Do ukidanja vanrednog stanja, što je moguće do kraja naredne nedjelje, na snazi ostaje svakodnevni policijski čas od 18 sati do 5 ujutru.

Restorani i kafići moći će danas da počnu sa radom, s tim što će na otvorenom prostoru u baštama biti potrebno držati socijalnu distancu i koristiti zaštitna sredstva, a u zatvorenom prostoru na isti način, uz poštovanje ostalih mjera koje su i do sada važile za bilo koji zatvoreni prostor.

U naredni ponedeljak, 11. maja, treba da počnu sa radom i vrtići i moraće da se poštuju propisanih 35 mera, a roditelji će, ukoliko ne budu imali zaštitnu opremu kada dovode djecu u vrtić, zajedno sa djecom biti vraćeni kućama.

Osim socijalne distance i nošenja zaštitne opreme, jedna od osnovnih mjera da će sva djeca morati da imaju potvrdu pedijatra da su zdrava.

Izvor: ibalkan.net / agencije

BEOGRAD: IRFAN MENSUR Opljačkan usred “bijelog dana” i to u centru grada…

Čuveni balkanski umjetnik i glumac Irfan Mensur opljačkan je u centru Read more

BEOGRAD Policija pronašla Fatimu: Jordanka koja je širila HIV Beogradom

Fatema Alas (38) bavila se prostitucijom u centru Srbije, a Read more

BEOGRAD Legija ostaje još dvije godine u srpskom “Alkatrazu”…

U posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao srpski Read more