IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Zašto prekršajna, a ne krivična odgovornost za “Golf klub”…(foto i video)

Dežurni tim Federalnog tržišnog inspektorata danas je izvršio inspekcijski nadzor…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 06.05.2020… 11: 26… SARAJEVO: Zašto prekršajna, a ne krivična odgovornost za “Golf klub”…(foto i video)

Nakon otkrića korona- derneka, nadležne inspekcije su “Golf klubu”, restoranu u kojem je održana zabranjena zabava s najmanje 19 osoba, izrekle novčanu kaznu…

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštilo je da je ukupno 19 osoba sudjelovalo na zabavi u ugostiteljskom objektu u Sarajevu, usprkos mjerama zabrane zbog prevencije širenja korona virusa.

Osim estradnih umjetnika na zabavi su bili državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, dekan Veterinarskog fakulteta i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane korona virusom u Kantonu Sarajevo Nihad Fejzić i šef Opće i abdominalne hirurgije sarajevskog Kliničkog centra Jusuf Šabanović.

Svi prisutni na zabavi su identificirani i prekršajno kažnjeni. Riječ je, kako se navodi, o nekoliko prekršaja zbog kojih im prijeti kazna od po 250 eura. Vlasnik objekta koji je radio usprkos zabrani bit će kažnjen iznosom od hiljadu do pet hiljada eura.

Čitaj još:   VRIJEME U BIH: MIJENJA SE, SA LOŠEGA NA GORE…

Kakve posljedice mogu snositi učesnici zabave čije su snimke objavljene na društvenim mrežama pitali smo Nadinu Maličbegović.

– Nakon saznanja o održavanju zabave u ugostiteljskom objektu WF Komerc Sarajevo, PJ Golf 1 u Sarajevu, dežurni tim Federalnog tržišnog inspektorata je danas izvršio inspekcijski nadzor, kojom prilikom je utvrđen prekršaj iz Zakona o fiskalnim sistemima za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 3.500 KM

Na sve ove okolnosti, u saradnji s Federalnom upravom za inspekcijske poslove, Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo vrši inspekcijski nadzor nad poštivanjem mjera i preporuka Federalnog štaba civilne zaštite te Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kojim su za kršenje preporuka zaprijećene novčane kazne u iznosu od 3.000 KM – navodi se u saopćenju Federalne uprave za inspekcijske poslove...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more