IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆU LOŠE …

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je večeras da je na video Samitu EU – Zapadni Balkan ukazao da je potrebno da se manje govori o perspektivi, a više o procesu proširenja, da Srbija želi u EU i da zato i želi tu vrstu konkretnog odgovora.

Vučić je, nakon Samita, rekao da je za Srbiju veoma vazno učešće na konferenciji, a da je dobro da su sve zemlje Unije, osim dvije, bile prisutne, uključujući zemlje regiona, koje su članice EU.

Govorilo se, kaže, prije svega, o EU putu, a tri teme su dominirale – ekonomski oporavak, nastavak reformi i proces daljeg približavanja EU, i treće, kroz govore najvažnijih zvaničnika Unije, – velika podrška Miroslavu Lajčaku i razgovorima Beograda i Prištine.

“Ja sam govorio pred kraj, imao sam priliku da sve čujem, i rekao sam stavove Srbije. Zahvalni smo za ekonomsku podršku, tražili smo nešto više grantova od zajmova”, rekao je Vučić za RTS.

Predsjednik Srbije je prenio da je rekao i da Srbija nema prevelike probleme i da očekuje da ćemo imati najveći rast u Evropi.

Predsjednik Srbije rekao je i da nekima ne bi bilo dovoljno ni još četiri godine da se spreme za izbore, jer misle da će nešto da im padne sa neba, a neće.

Čitaj još:   NENAD ČANAK: „Vučić će sam da se distancira od Dodika, DODIK JE PRIPREMIO BIJEG IZ BIH…”

Rekao da su izbori već praktično odlagani četiri mjeseca, kao i da nema tog nasilja koje će nekoga da dovede na vlast, jer će ljudi da glasaju za rad i marljivost.

On je rekao da će narod odlučiti za koga je na izborima 21. juna, ali je pozvao političke protivnike da ne pozivaju i ne vode druge ljude u nešto zbog čega će da plaćaju zakonsku cijenu.

Rekao je i da će kampanja biti teška, ali da veruje da će biti fer.

“Lično ću se truditi da pozitivnim porukama, a ne pretnjama kojima sam izložen, pokušamo da podignemo lestvicu na viši nivo i da pokazemo da Srbija može da bude ispred mnogih evropskih zemlja”, rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše različite poruke o izborima u Srbiji, koje imaju Josep Borrell i drugi evropski zvaničnici da su izbori važni i da bojkot nije realan, i Tanje Fajon, Vučić je istakao da oni ne mogu da se porede, odnosno da njihovi stavovi nemaju istu težinu: “Borell je visoki funkcioner, evropski komesar, Fajon je, uz svo poštovanje, samo jedan od članova parlameta, ništa više”, zaključio je Vučić.

Vučić je izjavio da je tokom oba današnja video sastanka, sa liderima EU i Zapadnog Balkana, zatražio izuzetak za Srbiju u vezi sa proizvodnjom i izvozom čelika, te da je od evropskih partnera dobio odgovor da će to pitanje biti razmatrano.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Sporni dalekovod u raljama Vučićevih ljudi... (foto)

izvor: SB

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more