Šleper hrane za Banja Luku: Gladni i siromašni u redu za besplatnu hranu… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Danas je podjela donacije iz Sarajeva, šleper hrane uputila organizacija Pomozi.ba…

BANJA LUKA: BiH, Ekonomija, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 07.05.2020… 13: 56… Šleper hrane za Banja Luku: Gladni i siromašni u redu za besplatnu hranu… (foto i video)

Socijalno-ugroženi građani, penzioneri, u dugom redu danas stoje ispred javne kuhinje “Obrok ljubavi” u Obilićevu, čekajući besplatan obrok.

Udruženje “Mozaik prijateljstva” svakodnevno pravi i dijeli hranu sugrađanima, a danas je u toku podjela donacije iz Sarajeva, šleper hrane koju je uputila organizacija Pomozi.ba.

Iz “Mozaika” napominju da se mnogi od ovih ljudi, ne sjećaju kada su zadnji put probali komad pečenog mesa.

– Oni se ne pitaju odakle dolazi to meso, ko ga je donirao, kakav je taj “neko” već im ruke zadrhte kada kroz prozorčić dobiju komadić mesa koje im je odavno postalo misaona imenica. Kada vidite izbliza taj prizor onda sve naše kritike, osude, rasprave i samopravednosti padaju u vodu.

Čitaj još:   Ilija Ivić iz Gračanice, prvi Srbin, koji će igrati za Kosovo... (foto)

“Nekome je san da prije smrti još bar jednom proba komad pečene jagnjetine ili prasetine. Mnogi to ne mogu da razumiju ali mi u ‘Mozaiku’ razumijemo itekako”, poručili su iz ove organizacije.

Napominju da su im važne sve donacije, da ne gledaju ko je ko i od koga dolazi pomoć, već je najbitnije da ljudi odu kući sitog stomaka.

izvor agencije / Pomozi.ba

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});