IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRBIN KOGA JURI CIJELA EVROPA- Snimak digao Srbiju na noge…

Jedan od dvojice ubica Davorina Baltića (40) na Vračaru 1. januara 2018, kako je utvrdila istraga, jeste Damir Hadžić (45) iz Užica! On je od tada u bjekstvu, a za njim je raspisana crvena Interpolova potjernica još juna iste godine.

Hadžić se tereti da je na visokopozicioniranog člana “kavačkog klana” pucao iz pištolja, i to dok je Baltić “golfom 7” ulazio u garažu zgrade u kojoj je živio. U kolima pored Baltića sjedela je policajka Marija Nikolić, njegova kuma, koja pukim čudom nije ni okrznuta u kiši metaka. Drugi ubica, sa automatom u ruci, najvjerovatnije je plaćenik iz BiH, čiji identitet za sada nije poznat. 

Baltić je stradao u ratu između njegovog, “kavačkog”, i suparničkog “škaljarskog klana”. Prema operativnim saznanjima obavještajnih službi, “škaljarci” su ga smatrali odgovornim za ubistvo Cetinjanina Gorana Radomana (38) početkom 2015. godine. Ovaj Cetinjanin je, inače, prva žrtva u ratu dva klana, u kom je nastradalo više od 40 ljudi.

Vjeruje se da je Hadžić bio jedan od glavnih ljudi koje je nedavno ubijeni “škaljarac” Igor Dedović (43) angažovao da mu odrađuje sve prljave poslove u Srbiji, posebno kada je riječ o organizaciji ubistava. U slučaju Baltića je, kako se sumnja, Hadžić direktno okrvavio ruke. Za koliku sumu, nije poznato, kao ni to gdje je našao utočište poslije zločina. 

Čitaj još:   PUCNJAVA U AMERICI: Više ubijenih u kampusu Univerziteta Nevada (UNLV) u Las Vegasu... (foto, video)

U Hadžićevom dosijeu stoji i da već godinama ima sopstvenu organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište u Užicu i zlatiborskom kraju, gdje je i vlasnik više lokala. Dovodi se u vezu sa serijom razbojništava i pljački širom Evrope, uglavnom juvelirnica i zlatara, zbog čega se pretpostavlja da je jedan od istaknutih pripadnika grupe “Pink panteri”.

I u samom Užicu, prema tvrdnjama istražnih organa, počinio je nekoliko teških krivičnih djela, poslije kojih je svojevremeno pobjegao u inostranstvo. Tokom tog bjekstva, po zemljama Zapadne Evrope činio je krađe i razbojništva. Prije desetak godina uhapšen je u Milanu, gdje je sa saučesnicima pokušao da opljačka blindirano vozilo za prevoz novca, ali im to nije uspjelo.

Ubrzo se opet našao na slobodi, pa se vratio u Užice. Početkom 2012. godine na njega je sugrađanin Danilo Arežina (42), zvani Šekspir, pucao u jednoj kladionici i ranio ga sa tri metka, ali Hadžić je taj napad preživeo. Sumnja se, takođe, da zajedno sa “škaljarcima” učestvuje i u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi.

Čitaj još:   NAŠLI TONU OPIJATA U BH: Operativna akcija "Unikat", orkrivena imena više uhapšenih osoba...

izvor: agencije

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more