SRBIN KOGA JURI CIJELA EVROPA- Snimak digao Srbiju na noge…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Jedan od dvojice ubica Davorina Baltića (40) na Vračaru 1. januara 2018, kako je utvrdila istraga, jeste Damir Hadžić (45) iz Užica! On je od tada u bjekstvu, a za njim je raspisana crvena Interpolova potjernica još juna iste godine.

Hadžić se tereti da je na visokopozicioniranog člana “kavačkog klana” pucao iz pištolja, i to dok je Baltić “golfom 7” ulazio u garažu zgrade u kojoj je živio. U kolima pored Baltića sjedela je policajka Marija Nikolić, njegova kuma, koja pukim čudom nije ni okrznuta u kiši metaka. Drugi ubica, sa automatom u ruci, najvjerovatnije je plaćenik iz BiH, čiji identitet za sada nije poznat. 

Baltić je stradao u ratu između njegovog, “kavačkog”, i suparničkog “škaljarskog klana”. Prema operativnim saznanjima obavještajnih službi, “škaljarci” su ga smatrali odgovornim za ubistvo Cetinjanina Gorana Radomana (38) početkom 2015. godine. Ovaj Cetinjanin je, inače, prva žrtva u ratu dva klana, u kom je nastradalo više od 40 ljudi.

Čitaj još:   VUČIĆ SAOPŠTAVA NOVE RIGOROZNE MJERE: Od sutra u 20 do 5 ujutro uvodi se policijski čas... (foto i video)

Vjeruje se da je Hadžić bio jedan od glavnih ljudi koje je nedavno ubijeni “škaljarac” Igor Dedović (43) angažovao da mu odrađuje sve prljave poslove u Srbiji, posebno kada je riječ o organizaciji ubistava. U slučaju Baltića je, kako se sumnja, Hadžić direktno okrvavio ruke. Za koliku sumu, nije poznato, kao ni to gdje je našao utočište poslije zločina. 

U Hadžićevom dosijeu stoji i da već godinama ima sopstvenu organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište u Užicu i zlatiborskom kraju, gdje je i vlasnik više lokala. Dovodi se u vezu sa serijom razbojništava i pljački širom Evrope, uglavnom juvelirnica i zlatara, zbog čega se pretpostavlja da je jedan od istaknutih pripadnika grupe “Pink panteri”.

I u samom Užicu, prema tvrdnjama istražnih organa, počinio je nekoliko teških krivičnih djela, poslije kojih je svojevremeno pobjegao u inostranstvo. Tokom tog bjekstva, po zemljama Zapadne Evrope činio je krađe i razbojništva. Prije desetak godina uhapšen je u Milanu, gdje je sa saučesnicima pokušao da opljačka blindirano vozilo za prevoz novca, ali im to nije uspjelo.

Čitaj još:   CRNO, NJEMAČKO JUTRO: Ne zna se tačan broj ozlijeđenih, sumnja se da ima i MRTVIH...

Ubrzo se opet našao na slobodi, pa se vratio u Užice. Početkom 2012. godine na njega je sugrađanin Danilo Arežina (42), zvani Šekspir, pucao u jednoj kladionici i ranio ga sa tri metka, ali Hadžić je taj napad preživeo. Sumnja se, takođe, da zajedno sa “škaljarcima” učestvuje i u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi.

izvor: agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});