BERLIN: Podjeljenost oko nastavka fudbalskog prvenstva u Njemačkoj… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Istaknuti njemački sportisti su izrazili zabrinutost zbog tretmana koje ima fudbal, u trenutku kada oni ne mogu da se takmiče, a neki i da treniraju…

BERLIN: Svijet, Sport, Fudbal, Putovanje, Zanimljivosti, vijest, nedelja… 10.05.2020… 13: 56… BERLIN: Podjeljenost oko nastavka fudbalskog prvenstva u Njemačkoj… (foto)

Kako je prenela agencija AP, čak polovina ispitanika u anketama tri njemačke televizije izrazilo je protivljenje ponovonog pokretanja sezone.

Istaknuti njemački sportisti su izrazili zabrinutost zbog tretmana koje ima fudbal, u trenutku kada oni ne mogu da se takmiče, a neki i da treniraju.

Bundesliga će se nastaviti 16. maja nakon pauze od dva mjeseca, a utakmice će se igrati bez publike.

Odluka je doneta nakon što se njemačka kancelarka Angela Merkel sastala sa guvernerima pokrajina, poslije čega je dato odobrenje.

Čitaj još:   DAKLE OVO SU Najveće greške u spremanju talijanske hrane...

„Fudbal bez navijača je ništa“, navodi se u zajedničkom saopštenju nekoliko navijačkih grupa Bajern Minhena i dodaje: „Fudbal na televiziji može da bude lijep, ali to nije to“.

Bundesligaška utakmica u martu koja je igrana pred praznim tribinama, malo prije nego što je suspendovano takmičenje, izvela je navijače na ulice.

Nekoliko stotina pristalica Borusije Menhengladbah se okupilo i sa igračima proslavilo pobjedu.

Sada kada je sezona pred nastavkom, klubovi kreću od „nule“.

„Ono što se desilo prije prekida više nije važno. Svi kreću ispočetka. A, posebno će biti i to što neće biti publike. Sada mentalitet više dolazi do izražaja“, rekao je trener Bajerna Hans Flik.

Fudbaleri Bajerna su danas trenirali u Minhenu i u karantinu su do 17. maja i prve utakmice protiv Union Berlina…

izvor iBalkan.net / agencije AP

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});