IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BERLIN: Podjeljenost oko nastavka fudbalskog prvenstva u Njemačkoj… (foto)

Istaknuti njemački sportisti su izrazili zabrinutost zbog tretmana koje ima fudbal, u trenutku kada oni ne mogu da se takmiče, a neki i da treniraju…

BERLIN: Svijet, Sport, Fudbal, Putovanje, Zanimljivosti, vijest, nedelja… 10.05.2020… 13: 56… BERLIN: Podjeljenost oko nastavka fudbalskog prvenstva u Njemačkoj… (foto)

Kako je prenela agencija AP, čak polovina ispitanika u anketama tri njemačke televizije izrazilo je protivljenje ponovonog pokretanja sezone.

Istaknuti njemački sportisti su izrazili zabrinutost zbog tretmana koje ima fudbal, u trenutku kada oni ne mogu da se takmiče, a neki i da treniraju.

Bundesliga će se nastaviti 16. maja nakon pauze od dva mjeseca, a utakmice će se igrati bez publike.

Odluka je doneta nakon što se njemačka kancelarka Angela Merkel sastala sa guvernerima pokrajina, poslije čega je dato odobrenje.

„Fudbal bez navijača je ništa“, navodi se u zajedničkom saopštenju nekoliko navijačkih grupa Bajern Minhena i dodaje: „Fudbal na televiziji može da bude lijep, ali to nije to“.

Bundesligaška utakmica u martu koja je igrana pred praznim tribinama, malo prije nego što je suspendovano takmičenje, izvela je navijače na ulice.

Čitaj još:   SLEDEĆE NEDELJE JOŠ DUŽI POLICIJSKI SAT ???

Nekoliko stotina pristalica Borusije Menhengladbah se okupilo i sa igračima proslavilo pobjedu.

Sada kada je sezona pred nastavkom, klubovi kreću od „nule“.

„Ono što se desilo prije prekida više nije važno. Svi kreću ispočetka. A, posebno će biti i to što neće biti publike. Sada mentalitet više dolazi do izražaja“, rekao je trener Bajerna Hans Flik.

Fudbaleri Bajerna su danas trenirali u Minhenu i u karantinu su do 17. maja i prve utakmice protiv Union Berlina…

izvor iBalkan.net / agencije AP