IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Javni gradski prijevoz od sutra ponovo u funkciji… (foto)

U saradnji s prijevoznicima KJKP “GRAS” i Centrotrans Eurolines, ministarstvo je donijelo instrukciju o načinu organizacije prijevoza putnika po fazama, odnosno postepeno i u skladu s epidemiološkom situacijom…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, vijest, četvrtak… 14.05.2020… 20: 15… SARAJEVO: Javni gradski prijevoz od sutra ponovo u funkciji… (foto)

Na osnovu naredbi Federalnog štaba civilne zaštite od 12. maja 2020. godine, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) omogućilo je ponovno korištenje javnog gradskog i prigradskog prijevoza od sutra, 15. maja 2020. godine na svim registrovanim linijama u KS, javlja Anadolu Agency (AA).

U saradnji s prijevoznicima KJKP “GRAS” i Centrotrans Eurolines, ministarstvo je donijelo instrukciju o načinu organizacije prijevoza putnika po fazama, odnosno postepeno i u skladu s epidemiološkom situacijom.

Kako je definisano instukcijom, u prvoj fazi usluge javnog linijskog prijevoza putnika pružat će se na način da će korisnici usluga koji posjeduju radničke karte (godišnje i mjesečne karte), usluge prijevoza koristiti u skladu s registrovanim redovima vožnje prijevoznika. Radnici koji ne posjeduju godišnje i mjesečne karte, mogu kupiti pojedinačne karte.

Čitaj još:   EKSPLOZIJA U SALI ZA VJENČANJA U POZNATOM HOTELU: Na desetine mrtvih i povređenih... (video koji uznemirava)

Korisnici usluga koji posjeduju penzionerske, studentske, đačke i druge pretplatne karte, osim radničkih, prijevozne usluge neće moći koristiti u vremenskom periodu od 06:30 do 09:00 sati kao i od 15:00 do 17:00 sati.

U zavisnosti od epidemiološke situacije kao i mjera nadležnih organa, bit će određen period trajanja ove faze pružanja usluga javnog prijevoza, odnosno narednih faza.

Iz Ministarstva obavještavaju korisnike usluga prijevoza koji posjeduju pretplatnu (mjesečnu) kartu za mart 2020. godine, da istu mogu koristiti u vozilima javnog prijevoza u periodu od 15. do 30. maja 2020. godine, kao nadoknadu za neiskorišteni, a kupljeni martovski kupon.

Također, naglašavaju da svi putnici u vozilima javnog prijevoza moraju imati zaštitnu masku, a preporučuje se i korištenje rukavica. Vozači, kondukteri, revizori i druga službena lica prijevoznika dužni su koristiti masku i rukavice.

Putnici će moći ulaziti samo na prednja vrata vozila javnog gradskog prijevoza. Također su dužni poštovati upustva prijevoznika, prilikom ulaska u vozilo i tokom vožnje, poručuju iz ministarstva.

izvor iBalkan.net / agencije AA

Čitaj još:   SARAJEVO: Klanjan bajram-namaz, počeo najradosniji praznika širom dunjaluka... (foto)
PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more