IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUĐENJE ZA POGIBIJU ŠEMSUDINA KUČEVIĆA UMJESTO U TUTINU BIĆE U NOVOM PAZARU

Suđenje za pogibiju predsjednika Opštine Tutin i visokog funkcionera SDA Sandžaka Šemsudina Kučevića prebačeno je u Viši sud u Novom Pazaru, saznaje SNews…

Osnovni sud u Novom Pazaru, Sudska jedinica u Tutinu donijela je rješenje kojim se oglasila “stvarno nenadležnim” za vođenje postupka u predmetu okrivljenog Fadilja Prelića iz Tutina za krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

U rješenju koje je od strane sudije Vine Veljović donošeneo 11. marta ove godine je navedeno da predmet treba dostaviti Višem sudu u Novom Pazaru, kao stavrno nadležnom sudu.

U obrazloženju ovakve dodluke se ističe da je prije otvranja glavnog predmeta zamjenik Osnovnog javnog tužitelja iz Novog Pazara predložio sudu da donese rješenje kojim će se oglasiti nenadležnim u ovoj pravnoj stvari, bez obzira na postojeći pravnik akt i spise predmeta dostavi na nadležnost višem sudu u Novom Pazaru.

“Jer u istim (spisima predmeta) postoje dokazi o uzorku krvi za okrivljenog br. 2049 od 18.10.2017. godine sa količinom u krvi od 0,49 mg, kao i nalaz i mišljenje vještaka dr. Seljatina Kajkuša Kt.1023/17 od 16.03.2018. godine”, stoji u obrazloženju.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Počela sa radom nova HITNA SLUŽBA...

U ovom predmetu je okrivljen Fadilj Prelić, radnik jedne srednje škole iz Tutina, koji je kobnog dana vozio automobil marke “Škoda” u kojem je, nakon promjene pravca kretanja, udaranja u drvo i slijetanja s puta, smrtne povrede zadobio Šemsudin Kučević.

Podsjećamo da je visoki funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i dugogodišnji predsjednik Opštine Tutin, Šemsudin Kučević, je nakon fatalnih povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći preminuo 12. oktobra 2017. godine.

Nesreća u kojoj je stradao Kučević dogodila se tokom prijepodneva na putu Novi Pazar – Tutin, u mjestu Mađari, kod Tutina.

O okolnostima saobraćajne nesreće, rezultatima vještačenja smrskanog vozila još nema detaljnih informacija, sem što je poznato da je Mađari mjesto čestih saobraćajnih nesreća i lošeg puta sa oštrim krivinama.

Izvor: SNews


Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more