IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOMOVI ZA STARE: Koronom zaražena 164 korisnika i 37 zaposlenih… (foto)

Ukupan broj izliječenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 473, a broj izliječenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 174…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijest, subota… 15.05.2020… 20: 35… DOMOVI ZA STARE: Koronom zaražena 164 korisnika i 37 zaposlenih… (foto)

U ustanovama socijalne zaštite za smještaj korisnika i domovima za smještaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, korona virusom zaraženo je 164 korisnika i 37 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procjena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smješteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Prisustvo virusa COVID – 19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Kruševcu, Obrenovcu, “Jelenac” u Aleksincu i Knjaževacu, u Domu za smještaj starih lica u Smederevu, Domu za djecu i omladinu “Duško Radović” u Nišu, centrima za porodični smještaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za smještaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Domu za smještaj odraslih lica Kulina.

COVID-19 je potvrđen i u domovima za smještaj odraslih i starijih “Miljakovački vinogradi” i “Nada” u Beogradu, “Radost” u Negotinu, “MeliorVita” i “Gardoš” u Zemunu, “Eskulap centar” u Nišu i “S.Nikola” u Negotinu.

Čitaj još:   Uz pojačane mjere sigurnosti prisustvo porodice u ranim jutarnjim satima ukopan egipatski predsjednik Mursi

Ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smještaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika...

izvor Srbija Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more