IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SASLUŠANI NAPADAČI NA ADVOKATA I SUDIJU: Evo šta su ispričali o događajima te kobne noći! (foto)

Danas je u Prvom osnovnom javnom tužilastvu dežurni zamjenik saslušao svu četvericu osumnjičenih za napad na sudiju u penziji Novicu Pekovića i advokata Gorana Petronijevića u Njegoševoj ulici u Beogradu…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijest, subota… 16.05.2020… 22: 35… SASLUŠANI NAPADAČI NA ADVOKATA I SUDIJU: Evo šta su ispričali o događajima te kobne noći! (foto)

Treba podsjetiti, A.U, Đ.N, M.B i V.M su 15. maja, 10 minuta poslije ponoći u Njegoševoj ulici, u ugostiteljskom objektu “Disco Volos” napali i teško povredili advokata Gorana Petronoijevića i bivšeg sudiju Kasacionig suda i predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu Novicu Pekovića, koji je sada u penziji.

Oni su saslušani zbog osnovane sumnje da su izvrsili krivično djelo nasilničko ponašanje iz čl 344 st 2 u vezi st. 1 Kzrs u sticaju sa krivičnim dčelom teška tijelesna povreda u saizvrsilaštvu iz člana 121 kzrs u vezi člana  33 kzrs.

Sva četverica osumnjičenih su iznijeli svoje odbrane. Dvojica su djelimično priznali radnje izvršenja djela, tačnije priznaju da je došlo do svađe i tuče, ali kao razlog navode da su ih oštećeni provocirali.

Negiraju da su oštećene šutirali nogama i da su ih udarali stolicama.  Druga dvojica u potpunosti negiraju radnje izvršenja krivičnih djela koja se svima stavljaju na teret, navodeći da su bili prisutni u bašti kafića zajedno sa ostalom dvojiicom, ali da su prije samog događaja otišli i u njemu da nisu učestvovali, saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Čitaj još:   EDO ISMIJAVA VJERU, BRAK, TRADICIJU! OBRUKAO NOVI PAZAR!!! (video)

Nakon saslušanja za sve osumnjičenr predložen je pritvor, jer boravkom na slobodi mogli da utiču na oštećene i svjedoke i na dalji tok istrage imajući prije svega u vidu njihove odbrane.  Dežurni sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu nakon razmatranja predloga odredio je pritvor svoj četverici osumnjičenih.

Kako se radi o pritvorskom predmetu, tužilaštvo će u najkraćem roku sprovesti ostale dokazne radnje i to ispitivanje ostećenih, ispitivanje scedoka, vjestačenje povreda… i preduzeti i sve ostale radnje koje su neophodne radi utvrđivanja činjenjicnog stanja i pravne kvalifikacije, o čemu ce javnost biti takođe blagovremeno obavještena…

izvor Informer.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more