Profesor dr Grujičić: “NE IDITE NA MORE” niko na svijetu ne zna kako će se virus ponašati za vrijeme ljetnjih mjeseci… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Svako ko putuje van zemlje mora da zna da zaista mnogo rizikuje…

BEOGRAD: Regija, Recepti, Zanimljivosti, vijest, nedelja… 17.05.2020… 14: 44… Profesor dr Grujičić: “NE IDITE NA MORE” niko na svijetu ne zna kako će se virus ponašati za vrijeme ljetnjih mjeseci… (foto)

Koronavirus će na ljetnjim temperaturama i uz visoko UV zračenje vjerovatno da mutira i promijeni svoju kliničku sliku, pa je zato odlazak na more veliki rizik, upozorava profesorka dr Danica Grujičić.

Prema njenim riječima, smrtonosni virus je nedovoljno istražen i još nije poznato kako će se ponašati tokom ljetnjih vrućina.. Postoji velika mogućnost da izmijeni oblik, da njegovo djelovanje oslabi ili isto tako može i da ojača. Još je veći problem, kažu stručnjaci, što je moguće da se pojave novi, drugačiji simptomi bolesti, a to bi olakšalo njegovo širenje.

Doktorka Grujičić kaže da je bez obzira na smirivanje epidemije u Evropi za naše građane najbjezbednije da odmor provedu u gradu gdje žive, u kojoj znaju kakva je epidemiološka situacija sa koronom.

Čitaj još:   ZABORAVILI SMO NA SUNCE, KIŠA SE NE ŠALI: Vrijeme do naredne srijede…

– Ne znamo kako će ovaj virus nastaviti da se širi po drugim zemljama, ni kada će sve zemlje uspjeti do kraja da ga iskorijene. Nemamo potpunu i realnu sliku epidemije korone u Evropi i svijetu, ni u poznatim ljetovalištima u koja naši ljudi uglavnom idu. Nije isključeno da virus mutira pod visokim temperaturama, pa može da se desi da epidemija ponovo bukne dok ste, na primer, na moru u Grčkoj, Crnoj Gori…

Zbog deset dana letovanja na moru rizikujete da se zarazite, da ugrozite zdravlje i život, da budete u karantinu – napominje prof. dr Grujičić…

izvor Srbija Danas. rs

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});