IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Šemsa Suljaković: ZABOLJELO me je kada sam Halida, Šerifa i Harija vidjela za hastalom prepunog ALKOHOLA!

Za Šemsu Suljaković kažu da predstavlja istinski fenomen balkanske muzičke scene. Žena koja se cijeloga života trudi na površini ostaviti, osim moćnog i jedinstvenog vokala, postojan karakter. Oni koji je poznaju kažu da je dobrodušna i plemenita. Omiljena je među kolegama, koji je nazivaju „majkom“, čak i oni stariji od nje. Sve što je vrijedno i publika voli, a ona je nadahnjivala i pokretala publiku duže od pola stoljeća.

Otvorena prema prošlosti, „graditelj“ fine sadašnjosti, u intervjuu za „Express“ prisjeća se zvjezdanog puta, sjajnih rezultata u karijeri, ali govori i o ramazanu, izolacijskim danima, strahu od virusa. Otkriva i kako je doživjela sada već regionalno poznati „Corona dernek“ u Sarajevu, koji je izazvao buru reakcija i osuda u javnosti nakon što su na vidjelo izašli snimci proslave na kojoj su bile i njene kolege Halid Bešlić, Šerif Konjević, Hari Mata Hari, Semir Cerić Koke.

-Sve što je trebalo kazati, kazali su pametniji od mene. Naravno, i ljudi od struke. Svi su punoljetni, znaju rasuđivati šta je ružno a šta ne. To im je zaista bilo nepotrebno. Razumijem da je pjevaču teško odbiti poziv, pogotovo nekome ko ti je „valjao“. No, postoji odgoda telefonom i slično, da ne pametujem. Svako odgovara za svoje postupke kako hoće i kako misli da treba, ali mene boli zašto uvijek Bosanci prave te bururete. Vanredno je stanje, a osim toga ramazan.

Čitaj još:   VIC DANA Vicevi o fudbalu odmah poslije SP 2018.

Ljuta sam na njih što se ne paze i što ne vode računa o svakom detalju koji izgovore, a kamoli naprave. Ali, eto pripisat ću to njihovoj „mladosti“. Mene lično zaboljelo je što su sjedili za hastalom punim alkohola u ovim ramazanskim danima. No, to je opet njihov izbor.

izvor: Express

NOVI PODVIG: Sjajna Lana Pudar u finalu Svjetskog prvenstva na 200 metara delfin… (foto)

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, plasirala se u finale discipline Read more