IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Britanska vlada apeluje: Ako izgubite čula mirisa i ukusa, odmah se testirajte! (foto)

Britanski medicinski stručnjaci kažu da bi gubitak oba čula trebalo da bude znak da je testiranje neophodno…

LONDON: Svijet, Recepti, Zanimljivosti, vijest, utorak… 19.05.2020… 14: 45…Britanska vlada apeluje: Ako izgubite čula mirisa i ukusa, odmah se testirajte! (foto) 

Ljudima koji su izgubili čulo ukusa ili mirisa savetuje se da se testiraju na koronavirus, nakon što je anozmija postala treći simptom zaraze koji opravdava test, novo je uputstvo britanske vlade.

Britanski medicinski stručnjaci kažu da bi gubitak oba čula trebalo da bude znak da je testiranje neophodno, čak i ako izostanu ostala dva simptoma, uporan kašalj i visoka temperatura.

Istraživanje vladine savjetodavne medicinske grupe NERVTAG pokazalo je da je između 24. i 29. marta 59 odsto pozitivnih na COVID-19 koji su se prijavili preko aplikacije za praćenje simptoma, doživjelo gubitak čula mirisa i ukusa, dok je takve simptome imalo samo 18 odsto negativnih.

“Kombinovano sa drugim simptomima, ljudi koji su doživjeli gubitak čula mirisa i ukusa imali su tri puta više izgleda da su zaraženi koronavirusom”, rekao je profesor Tim Spektor sa kraljevskog koledža u Londonu…

izvor CNN

Čitaj još:   Policajci upali na svadbu, pisali prekršajne prijave mladoženji, komšije ga tužile...
Dnevni horoskop za 17. april 2021. godine

Ovan voli da radi danas, Bik samostalan, Blizanci uživaju, Rak Read more

Veselin Veljović: “Krivokapić izveo ljude na ulice, a ne ja” (foto i video)

Savjetnik za odbranu i bezbjednost Predsjednika Crne Gore Veselin Veljović Read more