IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turska je rijetka zemalja na planeti u kojoj su sve zdravstvene usluge besplatne… (foto)

Turski ministar zdravstva Fahrettin Koca napomenuo da je stopa popunjenosti u turskim bolnicama i dalje ispod 40 posto te ispod 60 posto u odjeljenjima intenzivne njege…

ANKARA: Regija, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 19. 05. 2020… 12:00… Turska je rijetka zemalja na planeti u kojoj su sve zdravstvene usluge besplatne… (foto)

Turski ministar zdravstva Fahrettin Koca izjavio je da je Turska jedna od zemalja koja je najbrže otkrila slučajeve zaraze COVID-19 i poduzela važan korak tako što je započela liječenje u ranoj fazi, javlja Anadolu Agency (AA).

“Turska je jedna od zemalja s najboljim rezultatima u pogledu stope smrtnosti i opterećenja na zdravstveni sistem. Zahvaljujući poduzetim mjerama, naša zemlja je uspjela odgoditi izbijanje virusa na tri mjeseca i iskoristila je ovo vrijeme za pripremu bolnica i zdravstvenog sistema za borbu protiv epidemije”, kazao je Koca u obraćanju Svjetskoj zdravstvenoj skupštini (WHA).

Napomenuo je da je stopa popunjenosti u turskim bolnicama i dalje ispod 40 posto te ispod 60 posto u odjeljenjima intenzivne njege.

Čitaj još:   NEVJERICA ŠIROM Turske: Poklonili pobjedu sretnijim Amerima... (foto)

“Turska je jedna od rijetkih zemalja koja pruža sve usluge svojim građanima besplatno pod univerzalnom zdravstvenom pokrivenošću. Uvijek smo spremni za razmjenu znanja i iskustava”, kazao je turski ministar.

U Turskoj je broj zaraženih koronavirusom dostigao 150.593, dok je od posljedica zaraze umrla 4.171 osoba, a oporavilo se 111.577 oboljelih…

izvor agencije AA

TURSKA Uvodi tarife i uzvraća udarac SAD…

ZVANIČNA ANKARA uvodi tarife na dvadesetak američkih proizvoda, od automobila Read more

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more