PODGORICA: Muslimani u Crnoj Gori obilježili noć Lejletu- l – kadr… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U skaldu s uputama Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, vjernici su nosili zaštitne maske i držali fizičku distancu tokom molitve…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda… 19. 05. 2020… 09: 21… PODGORICA: Muslimani u Crnoj Gori obilježili noć Lejletu- l -kadr… (foto)

Muslimani u Crnoj Gori su večeras zajedničkim molitvama obilježili jednu od najvažnijih noći u islamskom kalendaru, Lejletu-l-kadr, javlja dopisnik regionalnog portala iBalkan.net

Povodom obilježavanja 27. noći mjeseca ramazana, u džamijama u Crnoj Gori su, nakon teravih-namaza, održana kratka predavanja.

Za razliku od prethodnih godina, nisu organizovani prigodni programi zbog zabrane javnih okupljanja usljed epidemije koronavirusa.

U skladu s uputama Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, vjernici su nosili zaštitne maske i držali fizičku distancu tokom molitve.

U posebnoj noći za sve Muslimane planete te noći počela je objava Kur'ana vjerovjesniku Muhammedu, a. s., a prema islamskom učenju ona je vrijednija od hiljadu noći.

Čitaj još:   MAJKA, SUZANA PITA GDJE SE NALAZI DAVOR: "Idemo ispred katoličke crkve ili FERHADIJU DŽAMIJU"...

Većina vjernika Lejletu- l -kadr provodi u molitvama, dok se u džamijama organizuju prigodni programi i noćni namazi…

izvor iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});