IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Krenuli prvi komercijalni letovi s beogradskog aerodroma… (foto)

Od sutra neće biti obaveznog PSR testa na koronavirus niti samoizolacije prilikom ulaska u Srbiju, a da će građani Srbije koji putuju u druge zemlje morati da se ponašaju u skladu s obavezama tih država…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak… 21. 05. 2020… 11: 21… Krenuli prvi komercijalni letovi s beogradskog aerodroma… (foto)

Prošla su dva mjeseca s beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” danas je ispraćen prvi komercijalni let za Cirih nakon ukidanja vanrednog stanja…

S komercijalnim letovima je počela nacionalna avio-kompanija “Air Serbia”, a kako je rekla ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ovaj let će se iz Ciriha vratiti pun.

“Pored Ciriha, realizovaće se letovi za Frankfurt, London, Beč, ali i Pariz, Amsterdam, Ljubljanu, Njujork i druge gradove. Važno je da polako počinjemo da se vraćamo normalnijem životu. Mi radimo zajedno kao jedan tim i činimo sve da ovaj vid transporta bude dostupniji i da imamo što više redovnih linija. Bezbjednost je svakako na prvom mjestu”, izjavila je ona tokom obilaska aerodroma s generalnim direktorima beogradskog aerodroma i “Air Serbia“, Fransoom Berizom i Nejsmitom Dankanom.

Dodala da od sutra neće biti obaveznog PSR testa na koronavirus niti samoizolacije prilikom ulaska u Srbiju, a da će građani Srbije koji putuju u druge zemlje morati da se ponašaju u skladu s obavezama tih država.

Potpredsjednica Vlade istakla je da je ova grana saobraćaja pretrpjela velike gubitke svuda u svijetu i da je do sada šteta veća od 70 miliona eura te da se nada da će godinu završiti s manje od 200 miliona eura štete u avio-saobraćaju.

Fransoa Berizo, generalni direktor aerodroma “Nikola Tesla”, rekao je da se na ovaj dan čekalo dugo, dva mjeseca.

Čitaj još:   JEZIV UDES, MERCEDESA i VOZA: Stradala na licu mjesta, auto letio nakon sudara...

Direktor “Air Serbia”, rekao je da ova kompanija danas realizuje pet letova, tri za Cirih i dva za Frankfurt.”Pored Ciriha, Londona, Beča i Frankfurta, krajem mjeseca letećemo i za Amsterdam i Pariz, potom i Ljubljanu, Tivat i druge gradove u regionu. A od 6. juna i za Njujork”, kazao je Nejsmit Dankan.

izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more