Ekonomija

Krenuli prvi komercijalni letovi s beogradskog aerodroma… (foto)

Od sutra neće biti obaveznog PSR testa na koronavirus niti samoizolacije prilikom ulaska u Srbiju, a da će građani Srbije koji putuju u druge zemlje morati da se ponašaju u skladu s obavezama tih država…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak… 21. 05. 2020… 11: 21… Krenuli prvi komercijalni letovi s beogradskog aerodroma… (foto)

Prošla su dva mjeseca s beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” danas je ispraćen prvi komercijalni let za Cirih nakon ukidanja vanrednog stanja…

S komercijalnim letovima je počela nacionalna avio-kompanija “Air Serbia”, a kako je rekla ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ovaj let će se iz Ciriha vratiti pun.

“Pored Ciriha, realizovaće se letovi za Frankfurt, London, Beč, ali i Pariz, Amsterdam, Ljubljanu, Njujork i druge gradove. Važno je da polako počinjemo da se vraćamo normalnijem životu. Mi radimo zajedno kao jedan tim i činimo sve da ovaj vid transporta bude dostupniji i da imamo što više redovnih linija. Bezbjednost je svakako na prvom mjestu”, izjavila je ona tokom obilaska aerodroma s generalnim direktorima beogradskog aerodroma i “Air Serbia“, Fransoom Berizom i Nejsmitom Dankanom.

Dodala da od sutra neće biti obaveznog PSR testa na koronavirus niti samoizolacije prilikom ulaska u Srbiju, a da će građani Srbije koji putuju u druge zemlje morati da se ponašaju u skladu s obavezama tih država.

Potpredsjednica Vlade istakla je da je ova grana saobraćaja pretrpjela velike gubitke svuda u svijetu i da je do sada šteta veća od 70 miliona eura te da se nada da će godinu završiti s manje od 200 miliona eura štete u avio-saobraćaju.

Fransoa Berizo, generalni direktor aerodroma “Nikola Tesla”, rekao je da se na ovaj dan čekalo dugo, dva mjeseca.

Direktor “Air Serbia”, rekao je da ova kompanija danas realizuje pet letova, tri za Cirih i dva za Frankfurt.”Pored Ciriha, Londona, Beča i Frankfurta, krajem mjeseca letećemo i za Amsterdam i Pariz, potom i Ljubljanu, Tivat i druge gradove u regionu. A od 6. juna i za Njujork”, kazao je Nejsmit Dankan.

izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

ANDRIJA Nikolić: Crna Gora je danas satelit u orbiti Srbije, RAJO Mandić, guverner ALEKSANDRA Vučića u našoj državi… (foto)

ANDRIJA Nikolić, predsjednik Kluba poslanika Demokratske partije socijalista, Nadam se da će najavljeni format novog…

3 sata ago

ŠEF srpske diplomatije MARKO Đurić: CRNA GORA pere savjest amandmanima na Rezoluciju, da ne izgleda da su protiv Srbije… (foto)

Šef srpske diplomatije Marko Đurić saopštio je da ako dođe do ulaganja amandmana Vlade Crne…

4 sata ago

AMINA Cikotić: ALEKSANDRA Vučića bilo blam, da podnosi besmislene amandmane, pa angažovao kurira MILOJKA Spajića… (foto)

"U Rezoluciji ne piše da je zemlja ravna, ipak nek' podnesu i treći amandman da…

4 sata ago

BOBAN Batrićević: Vlada Crne Gore izgubila svako moralno utemeljenje, MILOJKO Spajić pristao na ulogu MILE Dodika s poznavanjem engleskoga… (foto)

Evropa sad je prestala biti politički moralna onoga trena kad je počela gutati velikosrpske splačine…

4 sata ago

BALŠA Knežević: DJELOVANJE ENANTIODROMIJE ’’Srpski svet’’ je oružje kojim se ubija Srbija… (foto)

Jasno je da Vučić i njegovi pomagači Porfirije Perić,  Dodik, razni mandići, kneževići, vulini, rakovići……

4 sata ago

DAMIR Šehović: Vlada Crne Gore, umjesto što nemušto taktizira, da konačno saopšti svoj jasan stav o Rezoluciji UN o Srebrenici… (foto)

Umjesto što nemušto i nevješto taktizira, a kad već nema hrabrosti da se nađe u…

5 sati ago

This website uses cookies.