SANDŽAK: Procjena štete nevremena koje je pogodilo Sjenicu i dio teritorije Novi Pazar… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Jako nevrijeme, praćeno gradom veličine jajeta, koje je pogodilo Sjenicu, napravilo je štetu na oko 80 kuća i pomoćnih objekata, rekao je danas zamjenik predsjednika Opštine…

SJENICA: Sandžak, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja , vijesti, četvrtak… 21. 05. 2020… 11: 21… SANDŽAK: Procjena štete nevremena koje je pogodilo Sjenicu i dio teritorije Novi Pazar … (foto i video)

Zamjenik predsjednika te Opštine Sjenica Vojo Trmčić. je izjavio za printane i zvučne medije da su najteže pogođena sela Boguti i Bagačići gdje se i nalazi najveći broj objekata koji su pretrpeli oštećenja krova.

“ Komisije su već na terenu i postupaju po njihovim prijavama, procjenjujući nastalu štetu. Preliminarni podaci pokazuju da su krovovi na objektima oko 80 domaćinstava totalno uništeni, a najviše ih je na teritoriji ova dva i obližnjih sela”, kazao je Trmčić.

U nevrijemenu nije bilo povređenih, a osim objekata i vozila, grad je načinio i štetu na ozimim usevima u ovom kraju koji nazivaju “žitnica Pešteri”.

Čitaj još:   LAŽNI ŠEICI IZ SRBIJE: Kafe plaćali novčanicama od 500 eura, foliranje im došlo glave ... (foto)

“Hitno nam je potreban crijep ili lim, koji se pokazao adekvatnijim za ovo podneblje, kako bi se pokrili objekti na kojima je uništen krov. Lokalna samouprava će učiniti sve što je u našoj mogućnosti kako bismo pomogli ljudima koji su pretrpeli štetu, ali su nam mogućnosti ograničene zbog loše finansijske situacije. Zbog toga apelujemo na pomoć države”, dodao je Trmčić.

Nevrijeme je pogodilo i teritoriju Novog Pazara, a prema riječima načelnika Odeljenja za vanredne situacije Nasera Crnovršanina, najjače je bilo u podgolijskim selima.

“Osim jednog čovjeka koji je prijavio da mu je grom usmrtio tri krave, nismo imali veliki broj prijava štete, ali ćemo konačne podatke imati za par dana”, rekao je Crnovršanin.

Izvor: RTV Novi Pazar / Radiostoplus.com

Čitaj još:   TAMPERE: Zmajevi, poraženi sa 2: 0 u Finskoj... (video)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});