Tužilaštvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv Dodika zbog prisluškivanja…(foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U obrazloženju krivične prijave navodi se da je Dodik juče u na sjednici Narodne skupštine RS u javnom obraćanju poslanicima rekao da učestvuje u prisluškivanju članova opozicionih političkih stranaka u RS…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak… 21. 05. 2020… 19: 21… Tužilaštvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv Dodika zbog prisluškivanja…(foto) 

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, uputio je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, člana predsjedništva BiH, zbog krivičnog djela “Neovlašćno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje”, javlja Anadolu Agency (AA).

Na konferenciji za novinare u Banjaluci, Borenović je rekao da očekuje brzo djelovanje Tužilaštva i podizanje optužnice prema Sudu BiH, obzirom da je Dodik javno priznao da je izvršio i da u kontinuitetu vrši navedeno krivično djelo.

Čitaj još:   Vic dana Mujo i praznovjerje

“Očekujemo da ovo bude ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bilo – kraj karijere političara koji se ponašaju protivzakonito i protivustavno”, kazao je Borenović.

On je istakao da je u pitanju ozbiljno krivično djelo za koje je previđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina po Krivičnom zakonu BiH.

U obrazloženju krivične prijave navodi se da je Dodik juče u na sjednici Narodne skupštine RS u javnom obraćanju poslanicima rekao da učestvuje u prisluškivanju članova opozicionih političkih stranaka u RS.

“Prema njegovim riječima, snimke razgovora opozicionih stranaka dobija od ministra unutrašnjih poslova u Vladi RS Dragana Lukača”, navodi se u prijavi...

izvor agencije AA

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});