IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zadnja naredba noć pred ubistvo ĐINĐIĆA: Pratite njega, gdje se kreće i sa kim se viđa!

Isplivala tajna poslije 17 godina!!!

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak… 21. 05. 2020… 22: 21… Zadnja naredba noć pred ubistvo ĐINĐIĆA: Pratite njega, gdje se kreće i sa kim se viđa!

Poslednja naredba koju je Zoran Đinđić, pokojni premijer Srbije, izdao Bezbednosno- informativnoj agenciji, noć pred ubistvo u Nemanjinoj 11, bila je da se nastavi praćenje njegov bliskog saradnika DS, koji je, kako se sumnjalo, bio povezan sa kriminalcima.

Ova do sada nepoznata informacija objavljena je u knjizi “Služba” čiji je autor Goran Živaljević, zamjenik direktora BIA kojeg je na to mjesto postavio upravo Đinđić.

Živaljević piše sledeće:

– Poslednji nalog koji smo od premijera dobili odnosio se na podsredno (samo putem tehnike) praćenje jednog njegovog bliskog saradnika i dugogodišnjeg prijatelja iz stranke, a zbog veza sa kriminalnim klanovima, gdje je insisitrao da mu svake večeri, na osnovu baznih stanica, javlja njegovo kretanje – piše bivši zamenik direktora BIA.

Ipak, prema njegovim riječima, taj način lociranja i ličnog javljanja direktno Đinđiću ispunjen je samo jednom – 11. marta uveče. Sledećeg dana, premijer je bio ubijen.

Interesantna je informacija da je, prema navodima Živaljevića, srpski ataše u Skoplju 11. marta je primio informacije da će premijer biti ubijen. Rezultati istrage kontakata tog atašea nisu do danas poznati, zaključuje bivši obaveštajac.

Inače, u knjizi se iznose kritike nekolicine članova DS i funkcionera u Vladi i državnoj upravi generalno.

Čitaj još:   DODIK I PRIČA DA GA ČUVAJU SPECIJALCI? (foto, video)

Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 20003. godine, a istraga – u okvirfu akcije “Sablja” koja je usledila – dovela je do otkrivanja atentatora koji su bili povezani i sa Državnom bezbjednošću. Visoki oficiri DB, poput Milorada Ulemeka Legije, osuđeni su ili povezivani sa ubistvom. Istraga je pokazala da je bilo i značajnih propusta u ličnom obezbeđenju Đoinđića.

Tim propustima se bavila komisija na čelu koje se nalazio Žarko Korać, jedan od funkcionera Đinđićeve vlade, a njeni zaključci do danas su pod oznakom državne tajne…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more