OZBILJNA SITUACIJA, CIJELE PORODICE MOGU DA SE ZARAZE: Grad koji može da postane NAJVEĆE ŽARIŠTE KORONE… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Šturo saopštenje u kome se navodi da su donete “određene smjernice” i izražava nada da će se širenje virusa staviti pod kontrolu…

VRANJE: Srbija, Crna Hronika, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 22. 05. 2020… 21: 51… OZBILJNA SITUACIJA, CIJELE PORODICE MOGU DA SE ZARAZE: Grad koji može da postane NAJVEĆE ŽARIŠTE KORONE… (foto)

U Vranju, gdje je korona virus ponovo buknuo prije nekoliko dana, a za koji je bilo najavljeno i moguće vraćanje restriktivnih mera, juče je ceo dan zasedao Krizni štab za borbu protiv kovida 19, ali nakon što se zavrišio i dalje je ostalo nejasano koje će tačno mjere ovde biti preduzete da bi se sprečilo širenje viursa.

U prilog tome da je situacija sa Vranjem ozbiljna, govori i to da se juče ovde sastali ključni ljudi u borbi protiv virus.

Čitaj još:   SRBI u susretu punog naboja, dočekani ko braća, a onda pobjedili Sokolove...

Sjednicom je predsjedavao lično ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a prisustvovali su i dr Darija Kisić Tepavčević, pomoćnica direktora Insituta za javno zdravlje ,”Dr Milan Jovanović Batut”, epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Iako su se brojke sada malo “smirile”, prije dva dana recimo u ovom gradu imali smo ogroman skok broja zaraženih. Od ukupno 100 u cijeloj Srbiji, čak 39 bilo je u Vranju. Ilustracije radi, dvomilionski Beograd je tog dana bio na drugom mjestu, sa 18 novozaraženih.

Dan prije toga, kada je situacija u Vranju takođe bila zabrinjavajuća, dr Tiodorović je, komentarišući ponovono vraćanje mjera rekao da se tako nešto u cijeloj Srbiji neće desiti, ali da je moguće da takva mjera zaživi u pojedinim lokalnim sredinama.

Ovakva situacija u Vranju, istakao je tada naš ugledni epidemiolog, trebalo bi da opomene cijelu Srbiju.

Čitaj još:   HOROR u centru Beograda: Pronađen leš muškarca, zamotan u najlon i kese... (foto)

izvor Srbija danas.rs

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});