SARAJEVO: Dužnost i obaveze, nošenje maski i rukavica… (foto i video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS naglašavaju kako je nepridržavanje propisanih mjera regulisano bh. zakonima te podliježe prekršajnoj, ali i krivičnoj odgovornosti…

SARAJEVO: BiH, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 22. 05. 2020… 08: 21… SARAJEVO: Dužnost i obaveze, nošenje maski i rukavica… (foto i video)

S obzirom na popuštanje mjera naredbama Federalnoga štaba civilne zaštite, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane širenjem koronavirusa s ciljem zadržavanja trenutne dostignute povoljne epidemiološke situacije u kantonu, ali i u cijeloj BiH, podsjeća sve stanovnike na mjere predostrožnosti koje ostaju na snazi…

“Zbog toga, iz Kantonalnog kriznog štaba još jednom navode preporuke Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a koje se, između ostalih, tiču: obaveznog poštivanja fizičke distance, obaveznog nošenja propisane zaštitne opreme – maski i rukavica, učestalog detaljnog pranja ruku toplom vodom i sapunom ili korištenje dezinficijensa na bazi alkohola, čišćenja, dezinfekcije i provjetravanja prostora u kojima se boravi i radi, izbjegavanja bliskih kontakata sa osobama čiji vam je zdravstveni status nepoznat, izbjegavanja bliskih kontakata sa osobama koje imaju akutnu respiratornu infekciju, a ako je neophodno, u kontaktu s njima koristiti hiruršku masku i rukavice te adekvatne ishrane i stila života koji jača imunitet“, objavili su iz Kantona Sarajevo.

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS naglašavaju kako je nepridržavanje propisanih mjera regulisano bh. zakonima te podliježe prekršajnoj, ali i krivičnoj odgovornosti.

Čitaj još:   HOROR, Obračun supružnika u gluho doba noći: SNJEŽĆANA, MUŽU ZABOLA NOŽ U LEĐA...

Također, poručuju da je zaustavljanje širenja koronavirusa i moguće nove epidemije obaveza svih građana…

izvor iBalkan.net / agencije AA

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});