IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNO Gradonačelnik Karačija: Nema preživjelih u današnjoj avionskoj nesreći … (foto)

Glasnogovornik Direkcije za civilno zrakoplovstvo Pakistana Abdul Sattar Kokhar saopćio je da se avion kompanije Pakistan International Airlines (PIA) srušio u naseljeno mjesto Model Colony, nedaleko od međunarodnog aerodroma Jinnah…

KARAČI: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 22. 05. 2020… 20: 51… STRAŠNO Gradonačelnik Karačija: Nema preživjelih u današnjoj avionskoj nesreći … (foto)

Gradonačelnik Karačija Vasim Akhtar izjavio je da nije bilo preživjelih u avionskoj nesreći koja se danas dogodila u tom lučkom gradu na jugu Pakistana…

Glasnogovornik Direkcije za civilno zrakoplovstvo Pakistana Abdul Sattar Kokhar saopćio je da se avion kompanije Pakistan International Airlines (PIA) srušio u naseljeno mjesto Model Colony, nedaleko od međunarodnog aerodroma Jinnah na koji je trebao sletjeti.

On je kazao da se u avionu nalazilo najmanje 90 putnika i osam članova posade i da je riječ o letjelici Airbus A-320.

Gradonačelnik Karachija Akhtar kazao je novinarima da niko od putnika i članova posade nije preživio nesreću i da je pri padu aviona u potpunosti srušeno najmanje šest stambenih zgrada.

Snažna eksplozija pri padu aviona izazvala je i požar u kojem je izgorjelo više vozila i objekata, a Ministarstvo zdravstva pokrajine Sindh proglasilo je vanredno stanje.

Volonterska spasilačka organizacija Endi Fondacija saopćila je da su spasioci dosad izvukli tijela 13 smrtno stradalih, a da je u bolnicu prevezeno najmanje 30 mještana koji su povrijeđeni u trenutku kada im se avion obrušio na naselje.

Direktor kompanije PIA Arshad Malik izjavio je da je pokrenuta istraga o nesreći i da preliminarni pokazatelji upućuju na tehnički kvar na avionu kojeg je neposredno prije pada kontrolnom tornju prijavio i pilot.

Čitaj još:   Proslava Mitrovdana u PLJEVLJIMA: Sluti na CRNI NOVEMBAR

Guverner pokrajine Sindh Imran Ismail kazao je da strahuje da bi bilans smrtno stradalih mogao zastrašujuće rasti zbog činjenice da se avion srušio na stambene zgrade.

Nesreća na letu PK-8303 iz Lahorea u Karachi dogodila se nekoliko dana nakon što su avionski letovi u Pakistanu obnovljeni nakon jednomjesečne blokade zbog pandemije COVID-19.

Lokalna medijska kuća Geo TV objavila je snimak posljednjeg razgovora između pilota i kontrolnog tornja iz kojeg se da naslutiti da je do nesreće došlo zbog kvara na motoru aviona.

“Ostao sam bez motora“, kazao je pilot Sajjad Gul tokom obraćanja tornju.

Lokalna medijska kuća “Geo News“ objavila je i snimak na kojem se vidi kako se iznad olupine aviona diže gusti oblak dima, a na mjestu nesreće izgorjelo je i više vozila.

“Avion je padao veoma brzo da u prvi čas nisam mogao ni shvatiti šta se dešava“, kazao je mještanin Rana Jawed koji je dodao kako je avion bio u plamenu i prije samog pada, a da se zatim začula snažna eksplozija pri padu.

Na mjestu nesreće su brojne medicinske ekipe i vojna vozila, a sućut porodicama žrtava uputili su najviši pakistanski zvaničnici, uključujući predsjednika Afrija Alvija, premijera Imrana Khana i načelnika Generalštaba pakistanske vojske Qamara Javeda Bajwa.

Čitaj još:   NEVJEROVATNA NAGRADA ZA HVATANJE KENGURA U BIH: Koki Kol pobjegao sa jednog ranča, kad su ga uplašila djeca! (foto)

Putnički avion kompanije PIA srušio se i krajem 2016. godine na periferiji grada Chitrala, a u toj nesreći je poginulo 48 putnika…

izvor agencije ABC

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more