IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika i pojačanog udara vjetara… (foto)

Na pojedinim područjima očekuje se mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11 metara u sekundi (40 kilometara na sat)…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 22. 05. 2020… 08: 21… Žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika i pojačanog udara vjetara… (foto)  

Žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra izdato je za pojedina područja u Hercegovini a naročito u Foči i Trebinju…

Na ovim područjima očekuje se mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11 metara u sekundi (40 kilometara na sat).

Danas će u Bosni i Hercegovini prije podne vrijeme biti sunčano. U drugoj polovini dana postepeno povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U Sarajevu veći dio dana se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Povećanje oblačnosti nastupit će u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko šest, a najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepena, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U subotu u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne sunčano, a u poslijepodnevnim satima umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

Čitaj još:   RED KIŠE, RED SUNCA: Evo gdje će najviše padati u narednim danima... (foto)

U nedjelju se očekuje dolazak frontalnog poremećaja sa sjeverozapada koji će usloviti kišu od jutarnjih sati na sjevernim područjima i zahvatit će cijelu zemlju do sredine dana. Padavine su većinom prije podne. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje od 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena.

http://iBalkan.net

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more