IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OJADIO BANKOMATE PO CRNOJ GORI: Koristio LEMILICU ukrao 135.000 eura… (foto)

Apelacioni sud produžio mu je pritvor, optužen da je sa dvojicom saučesnika iz nekoliko bankomata ukrao više od 135.000 eura…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota… 23. 05. 2020… 12: 51… OJADIO BANKOMATE PO CRNOJ GORI: Koristio LEMILICU ukrao 135.000 eura… (foto)

Uhapšen Ukrajinac I.J. (39)…

Pritvor mu je produžen nakon što je protiv njega i okrivljenih Č.V. i B.A. podignuta optužnica kojom se terete da su počinili produženo krivično djelo računarska prevara.

Prema navodima optužnice lemilicom su izrezali deo iznad displeja, potom otopili plastični dio bankomata banke i kroz napravljeni otvor došli do računarskog sistema. Nakon što su se povezali na računarski sistem bankomata, zadali su mu komandu da isplati sav novac.

U rešenju o produženju pritvora piše da je okrivljeni I.Y. osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djlo koje mu je stavljeno na teret.

U oktobru 2019. u Podgorici, Tivtu i Budvi, sa Č. V. i B. A. unjo računarski podatak i time uticao na rezultate elektronske obrade, prenos podataka i funkcionisanje računarskog sistema filijale banke, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 30.000 eura.

Čitaj još:   ZORAN Piperović: Smučili ste mi se... (foto)

Ukrajinski državljanin I.J. i Č.V. optuženi su da su 5. oktobra prošle godine, oko 23 časa u Podgorici, otopili plastični dio bankomata banke i kada su se povezali na računarski sistem, bankomatu zadali komandu da isplati sav novac – isplaćeno im je 63.670 eura.

Isto su učinili i 20. oktobra u Tivtu i Budvi.

Te noći, oko 3 sata poslije ponoći su iz bankomata NLB banke u Tivtu, na isti način, ukrali 43.200 eura, a sat kasnije iz bankomata iste banke u Budvi 30.000 eura.

Optuženi ukrajinski državljanin tokom odbrane nije sporio da su on, Č.V. i B.A. počinili krivično djelo na način kako je to predstavljeno optužnicom, ali tvrdi da je njegova uloga bila da vozi i vodi računa da niko ne naiđe...

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more