IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HRVATSKA OTVARA SEZONU: Pozvani gosti iz sedam država, iz BiH turisti još ne mogu na Jadran… (foto)

Hrvatske granice otvorene su za dolazak turista, prilikom ulaska moraju imati potvrdu rezervacije smještaja i na granici dobijaju uputstva za siguran boravak na Jadranu…

DUBROVNIK: Hrvatska, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja… 24. 05. 2020… 14: 51… HRVATSKA OTVARA SEZONU: Pozvani gosti iz sedam država, iz BiH turisti još ne mogu na Jadran… (foto)

Plan otvaranja turističkih objekta predviđa da će se do kraja maja otvoriti kampovi u Istri, Kvarneru i Dalmaciji te neki hoteli, a tokom juna očekuje se potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga u destinacijama

Nakon što je hrvatski ministar turizma iznio plan otvaranja ljetne turističke sezone, koji predviđa da će do kraja maja putovanja biti olakšana za Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku i Slovačku, a tokom juna za Njemačku, Poljsku i za ostale zemlje koje imaju slično sigurnu epidemiološku situaciju, hrvatski turistički sektor je putem Hrvatske udruge turizma iznio plan otvaranja turističkih objekta i preporuke za putovanja turista u Hrvatsku.

Plan otvaranja turističkih objekta predviđa da će se do kraja maja otvoriti kampovi u Istri, Kvarneru i Dalmaciji te neki hoteli, a tokom juna očekuje se potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga u destinacijama.

Čitaj još:   JAKOV MilatovićIć: "Postupak VOJISLAVA Šešelja, gadost političkog margnialca, nije mi jasno kako SRBIJA dozvoljava takve stvari".... (foto)

Hrvatske granice otvorene su za dolazak turista. Prilikom ulaska turisti moraju imati potvrdu rezervacije smještaja, i na granici dobijaju uputstva za siguran boravak u zemlji.

U izradi je i turistička aplikacija, kojom će gosti unaprijed moći da najavi svoj dolazak i koja će omogućiti da prelazak granice bude brži. Aplikacija će omogućiti da do kraja mjeseca bude uveden i “fast line” režim ulaska za turiste u Hrvatsku.

Tokom juna očekuje se i da će države iz glavnih hrvatskih emitivnih tržišta omogućiti svojim građanima da nesmetano putuju u Hrvatsku i nazad, s obzirom na preporuke koje je izdala Evropska komisija i činjenicu da je Hrvatska jedna od država s najmanjim brojem zaraženih osoba u Evropi.

Hrvatski hotelijeri i turistički delatnici dočekuju spremni otvaranje sezone. Svi standardi sigurnosti boravka gostiju implementirani su u smještajne objekte, restorane i ostale turističke sadržaje prema preporukama hrvatskih epidemiologa, Svjetske zdravstvene organizacije i s obzirom na preporuke s ključnih emitivnih tržišta.

Podsjećamo, nakon preporuka Evropske komisije, zabran ulaska u zonu Šengena, biće na snazi najmanje do 15. juna. Što u prevodu znači da bh. državljani koji nemaju i hrvatski pasoš, do tada neće moći na more. Primjerice, Grčka je otvaranje svojih granica za turiste i početak turističke sezone najavila, u najboljem slučaju, tek za 1. juli…

Čitaj još:   Teška saobraćajna nesreća, smrtno stradale četiri mlađe osobe... (foto)

izvor Index.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more