IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SREBRENICA: Bošnjaci s radošću dočekali Ramazanski bajram… (foto)

Na području opštine Srebrenica bajram-namaz jutros je klanjan u sedam aktivnih džemata, a centralna bajramska svečanost je održana u Bijeloj džamiji u Srebrenici…

SREBRENICA: BiH, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja… 24. 05. 2020… 10: 51… SREBRENICA: Bošnjaci s radošću dočekali Ramazanski bajram… (foto)

Bošnjaci u Srebrenici su ispratili ramazan i s radošću dočekali Bajram. Na području opštine Srebrenica bajram-namaz jutros je klanjan u sedam aktivnih džemata, a centralna bajramska svečanost je održana u Bijeloj džamiji u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Bajram namaz je osim u gradu Srebrenici, klanjan i na području ove opštine u Potočarima, Sućesci, Luci, Osmačama, Dobraku i Osatu. Zbog pandemije korona virusa bajram-namaz je klanjan na manje mjesta na području opštine Srebrenica nego što je to bilo u prethodnim godinama.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Srebrenica Damir ef. Peštalić kaže da je Bajram radost koju treba dijeliti sa drugima.

”Bez obzira na sve svaki puta je isti osjećaj. Neizmjerna je zahvalnost dragom Bogu. Poseban osjećaj je što smo i ovaj Bajram u našoj Srebrenici. Molim dragog Boga da tako bude do kijametskog dana. Molimo ga da to uvijek bude u zdravlju, rahatluku, bez ikakvih tenzija, problema, da u ovoj našoj lijepoj Srebrenici, našoj lijepoj državi Bosni i Hercegovini živimo kao što mi to znamo dostojanstveno i poštujući jedni druge. To je uvijek molba dragom Bogu za svaki blagdan”, rekao je Damir ef. Peštalić.

Prema riječima Damir ef. Peštalića blagdani su dani koji zbližavaju ljude.

Čitaj još:   SRAMNA PORUKA: U Srebrenici postavljena ploča "svirepo stradalim od muslimanskih zločinaca..."

”Blagdan jeste u stvari dani kada treba da zbližavaju ljude, da se s prijateljima, komšijama osjeti ta radost i da nas povezuju. Jeste malo specifično i teško, ali vjerniku nikada ne treba biti bezizlazna situacija. Vjernik uvijek nađe izlaz i uvijek je zadovoljan s onim što je dragi Allah dž. š. odredio”, istakao je Damir ef. Peštalić.

Hariz Alić kaže da mu je drago da se i ovaj Bajram mogao s radošću dočekati u Srebrenici uprkos pandemiji korona virusa i određenim ograničenjima.

”Bajram je radost svim muslimanima svijeta, tako i nas u Bosni i Hercegovini, pogotovo nama u Srebrenici. Drago nam je da možemo da obavimo bajram-namaz, da nas nije spriječila pandemija i korona. Ujedno, svima čestitam Bajram sa tradicionalnom čestitkom Bajram Šerif Mubarek Olsun”, rekao je Alić.

izvor ibalkan.net / agencije AA

Čitaj još:   TEBI, “GOSPOĐO” EVROPO!
Šta stoji iza pomame za DRŽAVLJANSTOM SRBIJE u SREBRENICI?

Vraća li se Srbiji usluga zbog glasanja brojnih građana ove Read more

SKANDAL U SREBRENICI: U VETERINARSKOJ STANICI „SREĐUJU“ PAPIRE ZA DRŽAVLJANSTVO SRBIJE???

Ispred Veterinaske stanice u Srebrenici danas desetine građana. Kako N1 Read more

Memorijalni centar Srebrenica: NEGIRANJE GENOCUDA PREMJEŠTENO U SRBIJU

Od stupanja na snagu Izmjena i dopuna krivičnog zakona Bosne Read more

VUČIĆ: Ne pada mi na pamet da priznam GENOCID u Srebrenici…

BEOGRAD– Predsjednik Srbije Aeksanda Vučić rekao je da nema namjeru Read more