IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KINEZI ZNAJU DA JE VIRUS IZ LABORATORIJE: Porijeklo korone je iz Instituta u Vuhanu… (foto i video)

Šef Instituta za virusologiju odgovara na problematična pitanja…

VUHAN (Kina): Svijet, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak… 25. 05. 2020… 21: 51… KINEZI ZNAJU DA JE VIRUS IZ LABORATORIJE: Porijeklo korone iz Instituta u Vuhanu … (foto i video)

Šef instituta za virusologiju iz Vuhana razotkrila je američku teoriju o porijeklu virusa, rekavši da Covid- 19 nije mogao da “iscuri”, jer njena laboratorija nije imala prve uzorke virusa prije kraja 2019. godine. Direktorka Vuhan Instituta za virusologiju Vang Janji opisala je teoriju – da je Covid-19 stvoren u njenoj laboratoriji – kao “čistu izmišljotinu”. Objasnila je da je institut uhvaćen nespreman kada je saznao za novootkrivenu zarazu.

Naš institut je prvi put primio klinički uzorak nepoznate upale pluća 30. decembra prošle godine – podsetila je ona.

Ubrzo nakon toga, Peking je upozorio Svjetsku zdravstvenu organizaciju na virus, baš kad su počele da kruže vijesti u medijima kako su prvi stanovnici Vuhana hospitalizovani sa groznicom i problemima sa plućima. Prije toga, insistira Vang, institut nije imao saznanja o Covid-19, niti se susretao s tim, istraživao ili čuvao.

– U stvari, kao i svi drugi, nismo ni znali da virus postoji. Kako je mogao da iscuri iz naše laboratorije kad ga nikada nismo imali? – izjavila je ona.

Čitaj još:   Vic dana Ciga traži mečiće...

Njeni komentari su očigledno bili usmjereni na teoriju “porekla iz laboratorije Vuhan” koju je Trampova administracija agresivno nametnula. Neki od njenih članova, poput državnog sekretara Majka Pompea, nisu oklijevali da navedu “ogromne dokaze” koji su, kako je naveo, pokazivali da je virus stvorio čovjek i vjerovatno potiče iz kineske laboratorije.

Vang je potvrdila da je institut radio na tri živa soja korona virusa šišmiša, ali njihov genom je bio različit od gena Covid-19 – ili SARS-CoV-2, kao što je poznato naučnoj zajednici. Jedan takav soj ima 96-postotnu sličnost sa običnim SARS virusom, dok “njihova najveća sličnost sa SARS-CoV-2 dostiže samo 79,8 odsto”.

Ali, prema standardima studija iz virologije, čak i najmanji jaz u procentima čini veliku razliku, objasnila je Vang...

izvor agencije ABC

Čitaj još:   VLASTI SRBIJE GODINAMA SKRIVAJU OPTUŽENIKE ZA RATNE ZLOČINE: Duško Kornjača lice s Interpolove potjernice gospodara života i smrti u Čajniču skriva se u Novom Sadu... (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more