IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEF OVE EVROPSKE DRŽAVE UHVAĆEN U NEPOŠTOVANJU KORONA MJERA: Prijeti mu drakonska kazna, EVO ŠTA JE URADIO! (foto)

Nešto smo se zapričali i zaboravili na vrijeme. Jako mi je žao i to je bila greška- poručio je on…

WIEN (BEČ): Svijet, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedelja 25.05. 2020… 00: 03… ŠEF OVE EVROPSKE DRŽAVE UHVAĆEN U NEPOŠTOVANJU KORONA MJERA: Prijeti mu drakonska kazna, EVO ŠTA JE URADIO! (foto)

Predsjednik Austrije Aleksandar van der Belen “uhvaćen“ je u nepoštovanju koronavirus mjera, pošto je sa suprugom Doris Šmidinger u bašti jednog bečkog restorana sinoć ostao i nakon propisanog kraja radnog vremena…

Odlukom austrijske vlade, nakon što je sredinom mjeseca ponovo omogućen rad ugostiteljskim objektima, radno vrijeme je ograničeno na period od 6.00 do 23.00.

Predsjednik Austrije je zatečen u bašti italijanskog restorana u centru Beča poslije 23 sata, čime vlasniku lokala prijeti drakonska kazna do 30.000 eura.

Kada je policija sinoć došla do bašte lokala bila je zatečena gostima koji su sjedeli za stolom uz piće.

Čuvari reda su o tome obavjestili nadležne vlasti i sada direktor gradskog Magistrata mora odlučiti kako će kazniti vlasnika lokala koji nije ispoštovao radno vrijeme.

Predsjednik Van der Belen kaže da je to bila greška i pravda se da je po prvi put, nakon što su zatvoreni lokali, sa prijateljima i suprugom bio u restoranu na večeri.

– Nešto smo se zapričali i zaboravili na vrijeme. Jako mi je žao i to je bila greška – poručio je on.

Vlasnik restorana “Sole“, porijeklom iz Makedonije, Aki Nuredini ukazao je da je na vrijeme, kako to zakon propisuje, poslednjom rundom pića zatvorio svoj restoran u 23 sata.

Čitaj još:   ALARM IZ MOSKVE: PUTIN se grčevito hvata za sto sa drhtavom rukom i teško hoda... (foto, video)

Predsjednik Van der Belen je, kako je dodao, ostao još u bašti.

Prema zakonu ugostiteljski objekat i nakon zatvaranja, poslije 23 sata, može teoretski da dozvoli gostima da ostanu da sjede u bašti, ali to se onda tretira kao privatna zabava.

Međutim, ne smije restoran svojim gostima više ništa servirati, i šank i kuhinja moraju biti zatvoreni.

Sada Magistrat mora odlučiti da li je restoran “Sole“ ispoštovao korona zakon, ili ga je prekršio, dok gostima, predsjedniku i njegovoj supruzi ne prijete nikakve posledice.

“Ponašanje” predsjednika naišlo je na žestoku kritiku Slobodarske partije Austrije (FPO) koja ukazuje da je očigledno da šef države ne poštuje “korona ludilo“ vlade kojim se nervira stanovništvo.

– Ko ne poštuje uredbu vladem polazi od toga da je iznad zakona. To je neodgovorno ponašanje predsjednika jedne demokratske zemlje – istakao je generalni sektetar FPO Mihael Šnedlic...

izvor agencije

Čitaj još:   HAPŠENJE, PRED PARKING SERVISOM: Prijetio, da će baciti bombu i ubiti Vučića, Vesića...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more