IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crna Gora brani Srbima ulaz zbog virusa: Vučić kaže “ovo je politička odluka…” (foto)

Vučić je u izjavi novinarima naglasio kako vjeruje da će Podgorica promijeniti odluku “ne zato što crnogorske vlasti vole Srbiju, nego iz interesa”, aludirajući na skori početak ljetne sezone…

SMEDEREVSKA PALANKA: Regija, Ekonomija,Putovanja, Zanimljivosti, vesti, srijeda… 27. 05. 2020… 21: 38…  Crna Gora brani Srbima ulaz zbog virusa: Vučić, kaže ovo je politička odluka… (foto)

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nazvao je u srijedu “političkom” odluku crnogorskih vlasti da u postkorona periodu zabrane ulazak državljanima Srbije zbog epidemiološke situacije, ustvrdivši kako je to “bilo jasno od prvog trenutka”.

Vučić je u izjavi novinarima u Smederevskoj Palanci, gdje je nazočio obilježavanju početka gradnje tvornice elektrodijelova, naglasio kako vjeruje da će Podgorica promijeniti tu odluku “ne zato što crnogorske vlasti vole Srbiju, nego iz interesa”, aludirajući na skori početak ljetne sezone i činjenicu da mnogi državljani Srbije ljetuju na crnogorskom primorju.

Istodobno poručio da Srbija “neće ulaziti u to blato”, niti će protumjerom zabraniti ulazak crnogorskim državljanima.

Vlada u Crnoj Gori priopćila je ranije ovog tjedna da će, kao “korona free” država, sukladno odgovarajućoj procjeni, u prvim danima lipnja otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterije Instituta za javno zdravlje, među kojima su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Poljska, Češka, Mađarska, Albanija, Grčka, ali ne i Srbija.

U međuvremenu je nacionalni Direktorat civilnog zrakoplovstva u Beogradu donio odluku da zabrani slijetanje zrakoplova Montenegro Airlinesa u beogradsku zračnu luku, kao recipročnu mjeru što Air Serbia ne može slijetati u Podgoricu i Tivat.

Čitaj još:   DRAMATIČNA SCENA U FRANCUSKOJ: Bebu bacili sa balkona- bilo jedino rešenje... (foto i video)

Komentirajući tu odluku, Vučić ju je nazvao “logičnom”. Ako je u Crnu Goru zabranjen ulazak državljanima Srbije, onda bi se prilikom ukrcavanja u zrakoplove “morala brojiti krvna zrnca”, rekao je Vučić.

“Kako bismo mi razdvajali ljude – vi možete, vi ne možete ući, u skladu s odlukom vlade Crne Gore”, ocijenio je srpski predsjednik.

Crnogorski premijer Duško Marković je, u povodu zabrane slijetanja Montenegro Airlinesa, rekao da je “to odluka Srbije”.

“Poštujemo. Vidjet ćemo što stoji iza toga, koliko će to trajati”, citirali su danas beogradski mediji Markovićevu ocjenu u razgovoru sa zastupnicima u Skupštini Crne Gore.

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije danas da Srbiju ne zanima hegemonija nad Crnom Gorom i da to nije dio razmišljanja službenog Beograda, ocijenivši kako Crna Gora sebi daje prevelik “povijesni značaj”.

“Nitko ovdje ne liježe i ne budi se s pitanjem ‘zašto Crna Gora ode’. Suštinsko pitanje je hoće li Srbi i Crnogorci surađivati ili će se sukobljavati”, rekao je Dačić za TV Prva i ocijenio da “ponašanje Crne Gore vodi u sukobe”.

Komentirajući odluku Podgorice da otvori granice za pojedine zemlje, ali ne i za Srbiju, Dačić je rekao da će ove godine u Crnoj Gori biti manje turista iz Srbije, a za odluku o zabrani slijetanja crnogorskoj aviokompaniji rekao je da “to nije pitanje vanjske politike” te “nema veze s političkom odlukom”.

Čitaj još:   ZNAČAJNA VIJEST ZA SANDŽAKLIJE! Aerodrom “Morava” otvara se 28.juna, a prvi letovi biće za ISTANBUL...

izvor Index.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more