IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KLJUČNA PITANJA O 100 EURA: Kada ću dobiti novac i može li država da UZME PARE ako se ne podignu na vrijeme… (foto)

Redosled isplate ne zavisi od dana kada ste podnijeli prijavu za novčanu pomoć, već od toga u kojoj banci ste prijavili račun…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 28. 05. 2020… 12: 18… KLJUČNA PITANJA O 100 EURA: Kada ću dobiti novac i može li država da UZME PARE ako se ne podignu na vrijeme… (foto)

Za prijavu za jednokratnu pomoć od 100 eura ostalo je još tačno deset dana, dok će svima novac biti isplaćen u roku od najviše 11 dana.

Do jutros u 8 časova za novčanu pomoć se prijavilo 4.149.500 građana, potvrdili su u Ministarstvu finansija. Danas se nastavlja isplata novca onima koji su se prijavili onlajn putem ili telefonski. Novac je dobilo oko 1,5 miliona građana.

Poslednji dan kada će država uvažiti prijavu je 5. jun, a onima koji se prijave tog poslednjeg dana, novac će biti isplaćen najkasnije do 7. juna.

Redosled isplate ne zavisi od dana kada ste podneli prijavu za novčanu pomoć, već od toga u kojoj banci ste prijavili račun.

Takođe, građani koji na dan 24. aprila ove godine nisu imali važeću ličnu kartu ne ispunjavaju uslove da se prijave za pomoć države u iznosu od 100 eura i to je razlog zašto se nekima poslednjih dana prilikom prijave pojavljuje natpis da su ukucali nepostojeće podatke.

Na ovu vrstu pomoći nemaju pravo oni kojima je istekla lična karta prije vanrednog stanja, a nisu je produžili na vrijeme ide provjera statusa

Čitaj još:   NOVA VLAST PO MJERI AMFILOHIJA, VLADIKA IM ISPOSTAVIO RAČUN...

Građani koji nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, u dva koraka mogu da provere da li je novac uplaćen.

Prvo, potrebno je da posjetite sajt:https://idp.trezor.gov.rs/. Na ovom sajtu postoji opcija “Provera statusa prijave”. 

Prijavljivanje i onlajn i telefonom, je vrlo jednostavno i traje manje od minuta, a građani prilikom prijave ostavljaju svoj jedinstveni matični broj (JMBG), broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun, na koji će im biti uplaćeno 100 eura.

Ukoliko državljanin nema tekući račun, potrebno je da se pri podnošenju prijave izjasni u kojoj banci želi da mu se otvori jednokratni namejnski račun – ili da tu banku izabere sa spiska prilikom onlajn prijave, nakon čega će račun automatski biti otvoren, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namjenski račun će biti ugašen.

Jedno od čestih pitanja građana je i da li sredstva sa namenskog računa moraju da se podignu u gotovini na šalteru banke ili mogu direktno da se preusmjere na neka plaćanja.

– Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namjenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen.

Čitaj još:   , Zametena Bijela kuća, zatvorene škole, otkazani letovi, SMETOVI! (foto, video)...

Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva – navodi se u zvaničnom objašnjenju...

izvor srbija danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more