Berberin konačno pred sudom: Prijeti mu DOŽIVOTNA ROBIJA… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

POČINJE SUĐENJE MONSTRUMU Zatvoreno je za javnost…

NIŠ: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak… 29. 05. 2020… 10: 18… Berberin konačno pred sudom: Prijeti mu DOŽIVOTNA ROBIJA… (foto)

Pred Višim sudom u Nišu danas počinje suđenje Ninoslavu Jovanoviću (46), poznatijem kao Malčanski berberin koji je 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša oteo, a potom danima zlostavljao dvanaestogodišnju dJevojčicu M. K. iz Suvog Dola.

Suđenje osuđvanom manijaku i silovatelju počeće pripremnim ročištem na kojem će tužilaštvo i odbrana predložiti dokaze koji će biti izvođeni u toku glavnog pretresa. Pripremno ročište kao i suđenje Jovanoviću, održaće se bez prisustva javnosti, zbog zaštite interesa maloljetne žrtve.

Penzionisani inspektor niške policije Nebojša Petković koji je 2005. godine bio na čelu policijskog tima koji je uhapsio Jovanovića, nakon što je u razmaku od četiri dana oteo dvije djevojčice očekuje da ovoga puta Malčanski berberin dobije doživotni zatvor jer je u međuvremenu zakon izmjenjen i postoji mogućnost da mu se izrekne i ovako stroga kazna.

Čitaj još:   Vic dana Mujo u velikim dugovima...

Jovanović je iza rešetaka proveo više od 22 godine života zbog silovanja, pokušaja silovanja, ali i krađa i prevara. Prvi put je osuđen 1996. godine na deset godina zatvora zbog silovanja i prevare. Tada je silovao jednu djevojku i djevojčicu staru 14 godina.

Pošto se 2005. godine našao na uslovnoj slobodi, nakon od 9,5 godina robije ponovio je krivična djela – jednu dvanaestogodišnjakinju iz Niša je silovao a drugu iz Gornje Vrežine pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama. U potjeri za njim, tada su ponovo korišćeni helikopter i psi tragači.

Porodica otete djevojčice očekuje da će Jovanović dobiti nasjtrožu kaznu predviđeno za krivična djela koja mu se stavljaju na teret. Više tužilaštvo zbog zaštite interesa maloljetnice i delikatnosti slučaja nije saopštilo pravnu kvalifikaciju krivičnih djela koja se Jovanoviću stavljaju na teret.

Uhapšen 5.januara na groblju u Malči a istraga protiv njega potom je pokrenuta zbog krivičnih djela otmice i silovanja djeteta za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora. Zato se očekuje osnovano da mu se i optužnicom na teret stavljaju upravo ta ova krivična djela.

Čitaj još:   Vučko "nepodobnog" Mustafu- Nikolu Kalinića, protjerao iz reprezenacije...

Potjera koja je krajem prošle i početkom ove godine trajala 17 dana, mobilisala više od 800 stotina policajaca, pripadnika snaga bezbjednost i dobrovoljaca i koji su tragali za otetom djevojčicom. Manijak je nakon hapšenja priznao da je nasumično izabrao M. K. koju na prevaru naveo da uđe u ukradeni “punto”, ispričavši joj da je novi električar koji je počeo da radi u njenoj školi i da ne zna put.

Automobil je ostavio na groblju u Malči, prespavali su u obližnjoj šumi u unapred pripremljenoj zemunici a put ka Knjaževcu potom su nastavili prugom…

Trećeg dana otmice policija je pronašla automobila a nakon analize tragova utvrđeno je da iza otmice stoji Jovanović, osuđivani silovatelj djece, koji je monstruozni nadimak dobio zbog izopačene manije da prije zlostavljanja šiša djevojčice.

izvor SD. rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});