Dr NESTOROVIĆU HOĆE DA ODUZMU LICENCU: ODGOVORIO je zašto su ga UZELI NA ZUB… (foto i foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Etički komitet Ljekarske komore sledeće sedmice raspravljaće o zahtjevu grupe članova da se poznati profesor i pulmolog javno osudi zbog izjava koje je davao kao član kriznog štaba…

BEOGRAD: Srbija, recepti, Zanimljivosti, vijesti, petak… 29. 05. 2020… 00: 18… Dr NESTOROVIĆU HOĆE DA ODUZMU LICENCU: ODGOVORIO je zašto su ga UZELI NA ZUB… (foto) 

Omiljeni dečji pulmolog na udaru… Doktoru Nestoroviću hoće da uzmu licencu i  javna osuda, u krajnjem ishodu, značila bi da mu se oduzme pravo na rad…

Na sve to profesor Nestorović ima jasan odgovor.

– Sad kad je prošla epidemija i kad se ispostavilo da sam za sve bio u pravu, ispao sam najneetičniji doktor u Srbiji zato što sam bio na konferenciji za novinare sa Vučićem – poručio je juče Nestorović.

Pod izgovorom da brane profesiju, nekoliko doktora je podnijelo zahtjev etičkom odboru Ljekarske komore Srbije da se preispitaju javni nastupi Dr Nestorovića u vrijeme epidemije korone.

Čitaj još:   NOVA HLADNJAČA SMRTI: Na trajektu prema Britaniji, nađeno 25 migranata... (foto i video)

Inicijator za podnošenje zahtjeva je dr Ðorđe Alempijević, redovni profesor sudske medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a podržalo ga je još šest kolega i jedna doktorka u penziji.

Dr Nestorović kaže da su se tu preklopili različiti interesi, i smatra da im najviše smeta što se ispostavilo da je bio u pravu za sve što je rekao u vezi sa koronom.

Podnose zahthev sad kad se epidemija završila, kad je sve prošlo i ispostavilo se da sam bio u pravu. Jesam li rekao da će epidemija trajati tri mheseca, da virus nije mnogo opasan, da će smrtnost biti mala, da će umrijeti 250 ljudi. Sad ih, čini mi se, najviše nervira što sam za sve bio u pravu – rekao je čuveni pulmolog.

Dr Nestorović, inače vrstan i omiljeni dječji pulmolog, dobitnik je mnogobrojnih priznanja za svoj rad i kao akademik Ljekarskog društva Srbije.

Čitaj još:   DRUGA STRANA Dr NESTOROVIĆA: ''Porodici se nije SVIDJELO šta je sve radio tokom korone...'' (foto i video)

Roditelji mališana koje je liječio imaju samo riječi hvale za njega, njegov rad i brižan odnos prema pacijentima. Popularnost koju je kao član kriznog štaba za borbu protiv KOVID-19 stekao, kako se čini, najviše pogađa neke njegove kolege.

Kako piše u zvaničnom zahtjevu koji je podnijet etičkom odboru Dr Nestorović je “svojim javnim nastupima kao član kriznog štaba za suzbijanje epidemije KOVID-19 narušavao ugled i nanosio štetu ljekarskoj profesiji, kao i zdravstvu u cjelini”.

Predsjednik Ljekarske komore Srbije Milan Dinić objašnjava za da svaki ljekar ima pravo da podnese zahtjev etičkom odboru protiv kolege, ali da on lično ne želi da se izjašnjava o Dr Nestoroviću.

– Ne mogu da se izjašnjavam jer bih u tom slučaju negirao postojanje i suštinu etičkog odbora, koji je potpuno nezavisan – rekao prvi čovjek LKS.

izvor SD.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});