Vremenska prognoza za naredne dane: Temperatura većinom između 6 i 10°C… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Slaba grmljavina u centralnim, istočnim i sjevernim područjima sa pljuskovima u poslijepodnevnim satima…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak… 29. 05. 2020… 09: 18… Vremenska prognoza za naredne dane: Temperatura većinom između 6 i 10°C… (foto)

Period od 29.05. do 10.06. Promjenljive vremenske prilike nastavljaju se i u narednih 15 dana.

Tokom cijelog dana, širom Bosne će povremeno padati slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Moguća je i slaba grmljavina u centralnim, istočnim i sjevernim područjima.

U Hercegovini se pljuskovi očekuju u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, a dnevna između 14 i 24°C.

petak 29.05.2020. godine
Slično kao proteklog dana, uz nestabilno vrijeme i povremenu kišu većina populacije će biti lošijeg raspoloženja. Neuobičajeno niske temperature, izraženije tokom jutarnjih sati, kod hroničnih bolesnika mogu izazvati umjerene poteškoće. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima.

Čitaj još:   NADEŽDA, jedva se kreće, Toma Panić priveden, pa je zavapio: Vadite me odavde... (foto i video)

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima tokom cijelog dana. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 9°C, a dnevna između 14 i 21°C.

U nedjelju prije podne sunčanije na području Krajine i sjevera Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Na području Hercegovine tokom cijelog dana povremeno su mogući lokalni pljskovi. U Bosni se slaba kiša prognozira u večernjim satima i tokom noći na ponedjeljak. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 9°C, a dnevna između 16 i 22°C.

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});