IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUĐENJA MONSTRUMU: Berberin nije pokazao kajanje pravio HAOS u sudnici, otpustio advokata… (foto)

Ninoslav Jovanović zvani Malčanski berberin napravio pravi cirkus na početku suđenja za otmicu i silovanje male M. K…

NIŠ: Srbija, Crna Hronika, vijesti, subota… 30. 05. 2020… 16: 48…SUĐENJA MONSTRUMU: Berberin nije pokazao kajanje pravio HAOS u sudnici, otpustio advokata… (foto)

Monstrum nije pokazao ni trunku kajanja, a roditeljima nesrećne djevojčice nije se čak ni izvinio. Na sve to, odmah je otpustio advokata po službenoj dužnosti, a tražio je i izuzeće tužiteljke, optuživši je da je pristrasna.

Inače, pripremno ročište u Višem sudu u Nišu bilo je zatvoreno za javnost, ali će se i dalje suđenje Jovanoviću odvijati iza zatvorenih vrata zbog zaštite interesa maloletne djevojčice. Iz tog razloga novinarima nije bio dozvoljen pristup čak ni u sudsku zgradu, pa su mediji Malčanskog Berberina sačekali ispred suda.

Uveden je na drugi sprat sudnice, gde su ga, osim branioca i tužioca, dočekali i roditelji devojčice Robert i Aleksandra K.

Međutim, pripremno ročište prekinuto je pre nego što je i počelo jer je Jovanović na samom početku otkazao punomoćje svom braniocu Radenku Miladinoviću, koji je ovo dočekao sa olakšanjem.

– On nije bio za to da ga ja branim, a i ja imam previše godina da bih se sa tim nosio – kratko je kazao Miladinović, koji je prvi napustio sudnicu.

Nedugo potom i ostali akteri suđenja su izašli iz sudske zgrade jer je Jovanović u međuvremenu zatražio izuzeće zamjenika tužioca Mirjane Velimirović zbog navodne njene pristrasnosti.

Čitaj još:   ANDRIJA Popović: Čestitam na ubjedljivoj pobjedi MILA Đukanovića, najjači smo kad je ugrožen crnogorski identitet i interesi... (foto)

Uslijedila je kratka pauza, tokom koje je viši tužilac odlučio da taj Jovanovićev zahtjev odbije, ali pripremno ročište ipak nije nastavljeno, zato što je Malčanski Berberin tvrdio da mu nisu dostavljeni nalaz i mišljenje vještaka neuropsihijatra Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, gdje je viještačena njegova uračunljivost.

Ustanovljeno je da je zaista napravljen propust, pošto je na to imao pravo.

– Zbog situacije sa epidemijom korone, Jovanovićev branilac je obavješten da je u tužilaštvo stigao pisani nalaz vještaka, ali kopija ovog dokumenta nije dostavljena u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, gdje se optuženi nalazi. Zato je pripremno ročište odloženo za 16. jun. Do tog roka će pisani nalaz i mišljenje vještaka biti dostavljeni optuženom – kazala je portparolka Višeg suda u Nišu Irena Gušić.

Prema nezvaničnim saznanjima, tužilaštvo nije predložilo kaznu za monstruma, već je zatražilo da se Jovanović oglasi krivim i osudi po zakonu. Zakon za Ninoslava predviđa kaznu od najmanje 10 godina zatvora, pa do doživotne robije, a na sudiji Tamari Savić je da procjeni koliko zloglasni Malčanski Berberin zaslužuje…

Čitaj još:   Nastavlja se HAJKA SRPSKIH MEDIJA: CRNOGORCE sele u SAHARU a Baba Vangu zovu u pomoć da OBORE ĐUKANOVICA

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more