IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Odbijen prijedlog Tužilaštva, premijer Novalić na slobodi… (foto)

FADIL Novalić je u poslijepodnevnim satima napustio prostorije Suda BiH u Sarajevu…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 31. 05. 2020… 20: 18… SARAJEVO: Odbijen prijedlog Tužilaštva, premijer Novalić na slobodi… (foto)

Sud Bosne i Hercegovine, prema nezvaničnim informacijama, odbio je danas prijedlog Tužilaštva BiH o određivanju pritvora od 30 dana za federalnog premijera Fadila Novalića, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fadil Novalić je u poslijepodnevnim satima napustio prostorije Suda BiH u Sarajevu.

Zgradu suda napustili su i Fahrudin Solak i Fikret Hodžić, a određene su mjere zabrane.

Podsjetimo, u Sudu BiH sinoć je oko 3 sata završeno ročište  o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora premijeru FBiH Fadilu Novaliću, suspendovanom direktoru FUCZ Fahrudinu Solaku i direktoru Srebrene maline Fikretu Hodžiću. 

Kakvu je odluku Sud donio u slučaju Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića, preostale dvojice osumnjičenih u predmetu “Resporatori“, još uvijek se ne zna.

“Nakon ispitivanja osumnjičenih u predmetu ‘Respiratori’, tužiteljski tim Tužitelaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana. Nakon što su osumnjičeni od strane SIPA-e predati tužiocima iz tužiteljskog tima, prema Sudu BiH, upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene: Fahrudina Solaka, Fikreta Hodžića i Fadila Novalića“, saopštili su u subotu iz Tužilaštva BiH.

Premijer Novalić je u srijedu navečer zajedno sa Solakom i Hodžićem priveden u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu na ispitivanje u vezi sa aferom “Respiratori”.

Čitaj još:   ZAGREB: Otvorena birališta, Hrvatska bira predsjednika, u utrci 11 kandidata... (foto)

U poslijepodnevnim satima u petak SIPA ih je predala Tužilaštvu BiH koje je za svu trojicu predložilo jednomjesečni pritvor.

Ročište, na kojem je Tužilaštvo BiH obrazložili zbog čega je uputilo prijedlog za pritvor, na Sudu BiH održano je kasno sinoć.

izvor iBalkan.net / agencije AA

PEN centar pisao Đukanoviću, Abazoviću i Vlaović: Ideolozi velikosrpstva pokušavaju izvršiti smrtnu presudu nad crnogorskom nacijom! (foto)

Crnogorski PEN centar poslao je otvoreno pismo predśedniku Crne Gore Read more

Čitaj još:   OVO NE MOŽE DA IZBJEGNE: Večeras napušta Zadrugu, za samo tri sata uslijediće iznenađenje... (foto)
Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more