IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SDA: Optužnica montirana, pokrenuti proceduru smjene Gordane Tadić… (foto)

Uklonjene su sve dileme da je Tužilaštvo pokrenulo politički motiviran proces, saopćeno je danas iz SDA- a…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 31. 05. 2020… 20: 18… SDA: Optužnica montirana, pokrenuti proceduru smjene Gordane Tadić… (foto)

Nakon odluke Suda Bosne i Hercegovine kojom je odbijen zahtjev Tužilaštva za određivanje pritvora premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću, uklonjene su sve dileme da je Tužilaštvo pokrenulo politički motiviran proces, saopćeno je danas iz SDA-a, prenosi Anadolu Agency (AA).

Cilj Tužilaštva, kako je navedeno u saopćenju, očigledno nije bio utvrditi činjenice, već po svaku cijenu diskreditirati premijera Novalića i što duže ga zadržati u pritvoru, kako bi bila dovedena u pitanje njegova funkcija i kako bi bio oslabljen bošnjački faktor unutar Vlade Federacije.

“Odbijanje pritvora predstavlja profesionalnu sramotu Gordane Tadić i tužilaca koje je mimo propisanih procedura ovlastila da vode ovaj slučaj. Ovo je i čvrst dokaz da je pritvaranje premijera bilo isključivo politički motivisano, što je prvorazredni pravosudni skandal”, navedeno je u saopćenju uz poziv:

Čitaj još:   SARAJEVO: Bakir Izetbegović jednoglasno izabran za predsjednika SDA (foto i video)

“Pozivamo članove Visokog sudskog i tužilačkog vijeća da pokrenu proceduru smjene Gordane Tadić s pozicije glavne tužiteljice, zbog pokušaja izmjene ustavnopravnog poretka u Federaciji i zbog permanentnog narušavanja ugleda samog Tužilaštva i gubitka povjerenja javnosti u nezavisnost ove institucije.”

Izvor agencije

IZNENADNA SMRT: Kandidat SDA srušila ispred Ambasade i stradala na licu mjesta… (foto)

Hitna brzo stigla na mjesto događaja pokušala reanimaciju, ali bezuspješno Read more

SARAJEVO: Bakir Izetbegović jednoglasno izabran za predsjednika SDA (foto i video)

Bakir Izetbegović novi je stari predsjednik SDA Stranke demokratske akcije... Read more