IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gnusni napad i pokušaj paljenja džamije u grčkom dijelu Kipra…

Iz Ministarstva vanjskih poslova Turske su poručili da takvi napadu nisu usmjereni samo protiv muslimana, već da predstavljaju prijetnju cijelom čovječanstvu…

ANKARA: Svijet. Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 02. 06. 2020… 09: 18… Gnusni napad i pokušaj paljenja džamije u grčkom dijelu Kipra…

Vlasti Republike Turske najoštrije su osudile brutalni napad i pokušaj paljenja džamije u južnom dijelu Kipra, javlja Anadolu Agency (AA).

“Osuđujemo gnusni napad na džamiju Koprulu Haci Ibrahim Aga u provinciji Limassol“, navodi se u saopćenju turskog Ministarstva vanjskih poslova.

U saopćenju se poziva administracija grčkog dijela Kipra da poduzme potrebne mjere na zaštiti slobode vjeroispovijesti i svetosti vjerskih objekata, a da odgovorni za napad budu privedeni pred lice pravde.

“Jasno je kao dan da antimuslimanska retorika i napadi ne mogu doprinijeti u rješavanju kiparskog pitanja“, navodi se u saopćenju.

Iz turskog ministarstva su dalje poručili da takvi napadu nisu usmjereni samo protiv muslimana, već da predstavljaju prijetnju cijelom čovječanstvu.

Čitaj još:   JELENA, MONSTRUM: UBILA ŽENU, OTKINULA JOJ RUKE I BACILA U KANTU A ONDA JE ZAPALILA...

U nedjelju su tri Molotovljeva koktela bačena na džamiju u Limassolu, a na njenim zidovima su ispisane antimuslimanske i antimigrantske poruke...

izvor agencije AA

Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more

PROGNOZA KOJOJ SE NISMO NADALI: Objavljena vremenska procjena za naredne dvije nedelje… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od Read more