IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRAĐANSKI RAT NA POMOLU: Nakon ubista “Afroamerikanca” Amerika plaća veliku cijenu… (foto i video)

Donald Tramp nalazi se u situaciji u kojoj su prethodnih decenija bili mnogi svjetski državnici koje je s vlasti rušila američka “duboka država”… 

VAŠINGTON: Svijet, crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 02. 06. 2020… 22: 18… GRAĐANSKI RAT NA POMOLU: Nakon ubista “Afroamerikanca” Amerika plaća veliku cijenu… (foto i video)

Tramp je zbog višednevnih rasnih nemira širom SAD, pokrenutih pošto je u Mineapolisu Afroamerikanac Džordž Flojd preminuo tokom policijskog privođenja, što je okarakterisano ubistvom, zapretio slanjem vojske u savezne države uprkos protivljenju određenog broja guvernera.

NBC navodi da je Tramp guvernere obavjestio da će od sada general Mark Mili, načelnik generalštaba američke vojske kojeg je šef Bijele kuće opisao kao “borca” i “ratnika koji je imao mnogo pobjeda bez ijednog poraza”, biti zadužen za sve u vezi s protestima.

– A njemu se uopšte ne dopada način na koji se s protestima nose u raznim (saveznim) državama – kazao je Tramp.

ŠTA SE ZBIVA U AMERICI- U Mineapolisu Afroamerikanac Džordž Flojd preminuo tokom policijskog privođenja, što je okarakterisano kao ubistvo- Mirni protesti brzo prerasli u paljevine i pljačke- U Atlanti i drugim gradovima ljudi spavaju sa oružjem za slučaj da im demonstranti upadnu u kuće- Zvaničnici kampanje demokratskog kandidata Džoa Bajdena plaćaju izvlačenje anarhista iz zatvora u Minesoti…

Čitaj još:   "NEMOJTE DA ME BIJETE": Monika o susretu sa policajcem koji je pronašao... (foto)

Iz Pentagona je saopšteno da su do sada 23 savezne države i okrug Kolumbija mobilisale osoblje za ispomoć državnim i lokalnim vlastima i da je angažovano ukupno 17.000 pripadnika nacionalne garde, a Trampova portparolka Kejli Makenani je rekla da će “dodatne federalne snage biti raspoređene širom zemlje”, kojima će se upravljati iz jednog komandnog centra.

Hilari “ogorčena”Bivša državna sekretarka SAD i kandidatkinja na predskedničkim izborima 2016. Hilari Klinton, koje je tada neočekivano izgubila od Trampa, ne može to da mu zaboravi. Ona tvrdi da je ogorčena najavom predskednika da će primkeniti silu kako bi rastkerao proteste u Vašingtonu.-

To je zastrašujuća upotreba predsjedničke moći protiv sopstvenih građana, tome nigdje nema mjesta, a kamoli u Americi – tvitovala je Klintonova, apelujući na Amerikance da glasaju na predstojećim predsjedničkim izborima.

NBC navodi da Tramp razmatra aktiviranje zakona o pobuni (Insurrection Act) iz 1807. godine, koji predsjedniku omogućava slanje vojnih trupa u savezne države zbog gašenja pobuna čak i kada guverneri to ne zatraže.

Prethodni put ovaj zakon primenjen je 1992, kada su u Los Anđelesu izbili veliki rasni nemiri nakon policijskog prebijanja Afroamerikanca Rodnija Kinga, ali je tadašnji guverner sam tražio pomoć Bijele kuće.

PLAĆENI DEMONSTRANTI

Makenanijeva je saopštila da je ministarstvo pravde SAD odlučilo da organizaciju Antifa tretira kao domaću terorističku grupu, dok je Tramp optužio Bajdenovu predizbornu kampanju da finansira puštanje iz zatvora izgrednika, koje je nazvao anarhistima.

izvor agencije NBC

Čitaj još:   NAŠA PRELIJEPA, AZRA RADI ZA NAJVEĆU MODNU AGENCİJU...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more