IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PJEVAČICA KOJA JE OČARALA I TITA I FIDELA KASTRA… (foto)

Usnija Redžepova bila je čuvena po svojoj ljepoti i talentu, a uspjela je da očara i Tita i Fidela Kastra!

Pjevačica je u jednom intervjuu iz 2011. godine ispričala kako je na nastupu na Brionima pjevala bivšem predsjedniku SFRJ, Josipu Brozu Titu, čiji je gost tada bio kubanski predsjednik Fidel Kastro.

Kastro je bio Titov gost na Brionima, a moj nastup je bio dio posebnog programa za kubanskog predsjednika. Kabl mikrofona je bio prekratak, nisam mogla mnogo da se pomjeram. Morala sam da stajim na sredini sale i tu sam igrala i pjevala. Ubrzo posle toga, Kastro je uzeo stolicu na kojoj je sjedeo i krenuo ka meni, za njim je krenuo i Tito, a posle toga i svi ostali u sali“, ispričala je ona tada.

Kastro je došao do mene i nekoliko puta mi tražio da izađem na bis. Kasnije na koktelu, Tito je nekoliko puta šaljivo rekao da ‘kako je krenulo ostaćemo bez Usnije'…

Predsjednik Kube je nekoliko puta rekao da sam jako lijepa žena i da bi mu bila čast da budem njegov gost na Kubi“, rekla je.

Rekao mi je ‘Vaš temperament je čaroban’, što me je posebno postidjelo i jedva sam čekala da se sve završi“, kazala je pokojna legenda jugoslovenske muzike.

Čitaj još:   TUGA DO NEBESA: IZET JE IMAO ZADNJU ŽELJU pred odlazak sa ovog svijeta molio je za OVO... (foto i video)

Veliku popularnost joj je donijla uloga Koštane u istoimenoj predstavi Raše Plaovića, koja je nastala po djelu Borislava Stankovića. Predstava je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu bila punih 25 godina, a Usnija je Koštanu odigrala više od 150 puta.

Godine 2015. Usnija Redžepova je preminula u 69. godini nakon borbe sa kancerom, a ova vijest je rastužila cio region.

izvor: agencije

VIC DANA: UŽAS- Pitali Zokija Milanovića koji mu je najdraži ŠPORT, pa on sve pojasnio… (foto)

VOLIM London, kišu i još ponešto... ZAGREB: Svijet, Zanimljivosti, Sport, Read more

Vučić sprema vojsku i protiv koga će tačno ratovati: OD JESENI OBAVEZNI VOJNI ROK U SRBIJI… (foto, video)

Aleksandar Vučić tu ideju danas obrazlaže riječima: “U vojsci se stiče obaveznost, Read more