IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sarajevo: Zakupci prostora u Starom Gradu oslobođeni zakupnina za maj… (foto i video)

Od iste odluke izuzete su djelatnosti bankarstva, apoteke, trgovine prehrambenim proizvodima i proizvodima široke potrošnje…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 02. 06. 2020… 20: 18… Sarajevo: Zakupci prostora u Starom Gradu oslobođeni zakupnina za maj… (foto i video)

Na prijedlog načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića, Općinsko vijeće usvojilo je na današnjoj vanrednoj sjednici Odluku o umanjenju/oslobađanju plaćanja zakupnine zakupcima poslovnih zgrada i poslovnih prostora na kojima pravo raspolaganja ima Općina Stari Grad za mjesec maj, javlja Anadolu Agency (AA).

Od ove odluke izuzete su djelatnosti bankarstva, apoteke, trgovine prehrambenim proizvodima i proizvodima široke potrošnje.

Usljed pandemije korona virusa i donošenja Odluke o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće od strane Vlade FBiH, kao i mjera koje su potom uslijedile, obustavljen je rad brojnim zakupcima općinskih poslovnih prostora i zgrada.

Iz tog razloga, također na prijedlog općinskog načelnika, ranije su donijete odluke kojima su se zakupcima u martu zakupnine umanjile za 50%, u aprilu su potpuno oslobođeni plaćanja zakupnina, a današnjom odlukom ova povlastica produžena je i na mjesec maj.

Čitaj još:   ŠIRI SE BRZINOM MUNJE NA MREŽAMA: Doktor i medicinska sestra uhvaćeni USRED VRELE AKCIJE, pacijenti čekali da im se ukaže POMOĆ... (foto, video)

„Kako se u mjesecu maju 2020. godine ponovila situacija iz mjeseca aprila, odnosno zbog potpune nemogućnosti obavljanja djelatnosti, predlaže se oslobađanje plaćanja zakupnine za mjesec maj 2020. godine zakupcima poslovnih zgrada i poslovnih prostora koji imaju zaključene ugovore o zakupu s Općinom kao zakupodavcem, izuzev djelatnosti bankarstva, apoteka, trgovina prehrambenim proizvodima i proizvodima široke potrošnje,“ navedeno je u obrazloženju prijedloga općinskog načelnika Hadžibajrića.

Nadležne službe će poduzeti mjere na realizaciji ove odluke odmah po njenom stupanju na snagu…

izvor ibalkan.net / agencije AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more