IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Fudbalski klub koji ima 25 zaraženih od korona virusa, želi igrati u nastavku sezone … (foto i video)

Utakmica koja se trebala odigrati u nedjelju, odgođena je nakon nekoliko pozitivnih slučajeva koronavirusa među igračima i osobljem domaće ekipe…

LJVIV (Ukrajina): Svijet, Sport, Fudbal, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 03. 06. 2020… 08: 58… Fudbalski klub koji ima 25 zaraženih od korona virusa, želi igrati u nastavku sezone… (foto i video)

U ukrajinskom fudbalskom klubu Karpati zabilježeno je čak 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pišu tamošnji mediji koji dodaju da u ovom klubu bez obzira na sve žele da se sezona nastavi.

Fudbalska utakmica u Ukrajini između FK Karpati i Mariupola, koja se trebala odigrati u nedjelju, odgođena je nakon nekoliko pozitivnih slučajeva koronavirusa među igračima i osobljem domaće ekipe, a nekoliko dana nakon svega objavljeno je da čak 25 uposlenih u klubu boluje od ove zaraze te su svi poslani u samoizolaciju.

Iz ovog kluba su objavili da je testirano 65 uposlenika, a i pored toga što je gotovo pola njih zaraženo ovim virusom, dodali su da se nadaju nastavku prvenstva nakon što završe period karantina te da se nadaju kako situacija u kojoj se našao njihov klub neće poremetiti čitavu ligu.

Čitaj još:   Vic dana Plavuša i let avionom...

Također, zatražili su od svih klubova da budu još odgovorniji po pitanju testiranja igrača, trenera i osoblja kluba.

U Ukrajini je do sada zabilježeno 24.000 slučajeva zaraze virusom Covid-19, među kojima je 727 smrtnih slučajeva...

izvor agencije

Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more

VIC DANA: UŽAS- Pitali Zokija Milanovića koji mu je najdraži ŠPORT, pa on sve pojasnio… (foto)

VOLIM London, kišu i još ponešto... ZAGREB: Svijet, Zanimljivosti, Sport, Read more