IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POLICIJA ZABRANILA OKUPLJANJE GRUPE “PRAVDA ZA DAVIDA”: “Nećemo odustati šta god se dešavalo…” (foto i video)

Policija u Banjoj Luci zabranila je održavanje javnog skupa povodom 800 dana od prvog okupljanja neformalne grupe građana “Pravda za Davida” na Trgu Krajine, kažu u neformalnoj grupi građana “Pravda za Davida”.

BANJA LUKA: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 03. 06. 2020… 08: 28… POLICIJA ZABRANILA OKUPLJANJE GRUPE “PRAVDA ZA DAVIDA”: “Nećemo odustati šta god se dešavalo…” (foto i video)

Dozvolu za okupljanje na Trgu Krajine tražili su za večeras, ali im je iz Policijske uprave Banja Luka ponuđeno da skup održe u Parku ”Mladen Stojanović”, što su aktivisti odbili.

Merlina Ivić, koja je podnijela zahtjev za održavanje javnog skupa, danas je na konferenciji za novinare na ušću Crkvene u Vrbas, na mjestu gdje je pronađeno tijelo Davida Dragičevića, izjavila da neće odustati od insistiranja na tome da se otkrije istina o ubistvu ovog mladića.

– Treći put podnosim zahtjev za okupljanje na Trgu Krajine, treći put dobijam odbijenicu. U obrazloženju se, između ostalog, navodi da članovi grupe ‘Pravda za Davida’ ruše ustavni poredak – rekla je Ivić i dodala da oni pokušavaju da zaštite ustavni poredak.

Naglasila je da nije dobila nijednu prekršajnu prijavu, da nije član udruženja građana niti političke partije nego je građanin koji 800 dana traži da se kazne oni koji su ubili Davida Dragičevića.

Čitaj još:   KAIRO, SCENE KAO SUDNJI DAN: Pješčana oluja tutnji , bez maski ne može da se diše! (foto)

– Mi nećemo odustati, izašla sam kao građanin, kao roditelj i nećemo odustati koliko god to trajalo i šta god se dešavalo, i progon i diskriminacija – kazala je ona.

Kako su rekli u obrazloženju policije, skup se ne može odobriti, jer su Merlina Ivić i drugi ljudi s kojima se povezuje, kažnjeni prekršajno, a neki i krivično. Naglasili su da, iako se vode mnogi prekršajni i krivični postupci, niko nije presuđen i kažnjen.

David Dragičević (21) nestao je 18. marta 2018. godine u Banjoj Luci, u Bosni i Hercegovini, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili je gurnut u nabujalu rijeku iste noći kada je i nestao.

Od 26. marta 2018. godine roditelji mladića i grupa “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjoj Luci organizovali su okupljanja radi otkrivanja istine o ubistvu.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 27. oktobar 2019. godine

Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra 2018. godine…

izvor (SB)

Dnevni horoskop za 24. maj 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more