IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROKLETSVO IBARSKE MAGISTRALE OPET UZIMA DANAK: Teška saobraćajna nesreća dogodila se danas… (foto)

Sudarila su se dva putnička vozila marke “punto” i “astra” u udesu povređene su tri osobe…

KRALJEO: Srbija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 03. 06. 2020… 15: 58… PROKLETSVO IBARSKE MAGISTRALE OPET UZIMA DANAK: Teška saobraćajna nesreća dogodila se danas… (foto)

Teška saobraćajna nesreća dogodila se danas u mjestu Boljevac, kod Stepojevca…

Sudarila su se dva putnička vozila marke “punto” i “astra”. U udesu nije bilo poginulih, povređene su tri osobe, ali i ova nesreća dogodila se na jednoj od crnih tačaka Ibarske magistrale koju mnogi zovu – ukleta magistrala. Evo i zbog čega.

Zašto se na ovom autoputu, naročito na određenim dionicama, svakodnevno dešavaju saobraćajne nesreće bez racionalnog objašnjenja.

Nema dana, a da se na Ibarskoj magistrali, ili kako je još nazivaju „zloglasnoj magistrali” i „drumu smrti”, ne dogodi saobraćajna nesreća i koliko već poslije nekoliko mjeseci osvane i novi spomenik-krajputaš. Uz put od Beograda do Gornjeg Milanovca načičkani su kafići, pečenjare, auto-otpadi, ali i brojne kamenorezačke radionice, koje kao da „slute” ono najgore, jer kao što je poznato, na magistrali koja svake noći i dana „vreba”, izginulo je na desetine ljudi – starih i mladih, bračnih parova, djece…

Činjenica je da su prokletstvo ove magistrale osjetili i neki srpski političari, poput Velimira Velje Ilića ili Tomislava Nikolića, koji su srećom, ostali živi.

Čitaj još:   NEVJERICA, ŠOK I TUGA: Bivši reprezentativac BiH i fudbaler Sarajeva i Veleža doživio nezapamćenu tragediju! (foto)

Na žalost, 3. oktobra 1999. godine, u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali, nadomak Lazarevca, poginuli su četvorica članova Srpskog pokreta obnove- Veselin Bošković, Zvonko Osmajlić, Vučko Rakočević i Dragan Vušurović. Vuk Drašković je tom prilikom bio lakše povređen i odmah je optužio tadašnju vlast Slobodana Miloševića za ubistvo četvorice članova SPO, kao i atentat na njega.

Ipak, „obični ljudi” su najčešće žrtve ovog druma. Podsjećanja radi, sredinom avgusta 2015. godine, dvadesetpetogodišnji Miloš Tomić, zajedno sa pet godina starijim Aleksandrom Jovanovićem, u saobraćajnoj nezgodi na Ibarskoj magistrali, izgorio je u BMV-u. Obojica su umrli u mukama, a samo koji sat ranije, okumili su se i planirali Miloševu svadbu!

Sredinom februara 2016. godine, opet u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali, kod mjesta Vreoci, u sudaru dva putnička automobila povređeno je sedam osoba, među kojima je petoro djece!

Dva dana kasnije, u saobraćajnoj nesreći poginuo je, na licu mjesta, Živomir Gajić (57) iz Lazarevca, dok je sedam osoba, među kojima i dvoje dece od 10 i 12 godina, povređeno u sudaru dva putnička automobila nedaleko od restorana „Era”...

izvor agencije

Čitaj još:   SANDŽAK: Drugovi, koji su bili sa Džemalom u vrijeme pucnjave pali na poligrafu... (foto)
BIH Teška saobraćajna nesreća: Više stradalih, jedna povrijeđena osobe… (foto)

Saobraćajna nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima dogodila na Read more

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: Oba vozača poginula, saobraćaj u prekidu… (foto)

Dvije osobe su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se Read more

SARAJEVO: Teška saobraćajna nesreća, ima stradalih i ozlijeđenih… (foto)

U mjestu Binježevo kod Hadžića dogodila teška saobraćajna nesreća u Read more