IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

THY 18 juna počinje letjeti: Direktni letovi za Tursku iz 16 evropskih gradova… (foto i video)

Turska aviokompanija Turkish Airlines (THY) će od 18. juna početi s direktnim letovima iz 16 europskih gradova prema Turskoj…

ISTANBUL: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 03. 06. 2020… 06: 58… THY 18 juna počinje letjeti: Direktni letovi za Tursku iz 16 evropskih gradova… (foto i video)

Turkish Airlines, koji inače realizuje letove prema 127 zemalja svijeta, zbog pandemije koronavirusa obustavio je sve letove 27. marta, a kako navode iz ove turske aviokompanije, THY postepeno počinje s domaćim i međunarodnim letovima.

Kako bi odgovorio na potrebe i zahtjeve putnika nakon perioda vanrednog stanja, THY će 18. juna realizovani direktne letove iz 16 evropskih gradova prema ukupno 14 gradova u Turskoj.

Iz THY-a navode kako su u periodu protekla dva mjeseca poduzeli korake u saradnji s nacionalnim i međunarodnim vlastima, kako bi ušli spremni u period nakon pandemije.

Smatrajući sigurnost leta i zdravlje svojih gostiju prioritetnim, kompanija je nakon detaljnih analiza i priprema donijela odluku o pokretanju direktnih letova sa 16 destinacija iz ukupno šest evropskih zemalja, a to su Njemačka, Austrija, Švicarska, Holandija, Švedska i Danska.

Čitaj još:   Preliminarni rezultati- BERANE: DPS- u OSAM mandata, SNP- u sedam, DF- u i Demokratama po šest mandata... (foto)

Najviše letova će biti pokrenuto iz Njemačke (Munchen, Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Hannover, Koln, Dusseldorf i Hamburg), zatim iz Švicarske (Cirih, Ženeva i Basel), iz Austrije (Beč i Salzburg), te iz glavnih gradova preostale tri zemlje...

izvor iBalkan.net / agencije AA

SARAJEVO: Nakon skoro tri mjeseca sletio prvi avion iz Istanbula… (foto i video)

Od danas Turkish Airlines uspostavio tri puta sedmično letove za Read more

BRAVO: Od 22. juna kreće direktna aviolinija Istanbul – Sarajevo… (foto)

KREĆU LETOVI Od 22. juna Albanija, Bosna i Hercegovina, Danska, Read more