IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJI LIKVIDACIJE CRNOGORCA U ŠPANIJI: UJAK VLADAR IZ SENKE… (foto)

Miloš Peruničić koji je ubijen u Španiju u gradu Marbelja, a za koga važi da je blizak “škaljarskom” klanu, sestrić je od “kralja mafije” u Crnoj Gori…

MARBELJA (Španija): Svijet, Crnma Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 04. 06. 2020… 13: 58… DETALJI LIKVIDACIJE CRNOGORCA U ŠPANIJI: UJAK VLADAR IZ SENKE… (foto)

Crnogorski Standard navodi da je ubijeni Peruničić sestrić Baranina Slobodana Đurovića zvanog Kardinal. Interesantno je da je i Đurović osuđen na 23 godine zatvora za organizovanje ubistva Ive Pukanića.

Kao direktni naručilac ubistva tada je uhapšen i Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, ali je on pravosnažno oslobođen.

Iako je bilo uvreženo mišljenje da je Jocić bio šef mafije u Amsterdamu, mnogi poznavaoci prilika tvrdili su da je zapravo Đurović pravi “vladar iz senke”.

Spojio ubice Ive Pukanića

Rođeni Baranin Miloš Peruničić proslavio se posle pljačke Delta banke na Studentskom trgu u Beogradu 2003. godine. Njegov saučesnik tada je bio Željko Milovanović, zvani Gavra, bivši pripadnik “crvenih beretki”, kasnije osuđen za ubistvo hrvatskog novinara i vlasnika lista Nacional Ive Pukanića.

Njihov prepad nije se uspješno završio po njih jer su uhapšeni poslije samo 45 minuta u štek-stanu nekoliko stotina metara od mjesta pljačke, a policija je pronašla novac, čekove i oružje.

Čitaj još:   BRAVO: Igrač Ajaxa, ABDEL Nouri probudio se iz duboke kome nakon 33 mjeseci... (foto)

U trenutku hapšenja Peruničić je već bio na potjernici zbog zatvorske presude od osam mjeseci, a potom je osuđen na šest godina robije, koju je izdržavao u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

Upravo u zatvoru Peruničić je upoznao Roberta Matanića, ozloglašenog hrvatskog kriminalca, i Bojana Gudurića, koji je takođe služio kaznu zbog serije razbojništava. Matanić i Gudurić kasnije su sa Željkom Milovanovićem uhapšeni zbog ubistva Pukanića, a tada je Peruničićevo ime ponovo izbilo u javnost.

U vrijeme likvidacije Peruničić je bio na slobodnom vikendu iz zatvora i navodno je viđen u Zagrebu. Prst u njega uperio je upravo Matanić, koji je tvrdio da ga je on povezao sa Milovanovićem. Kako su mediji pisali, Peruničić je tražio razgovor sa specijalnim tužiocem, tvrdeći da mu prijete ubistvom u zatvoru. O čemu su pričali nikada nije objelodanjeno, a on se nije našao na optužnici.

– Policija je saopštila da su ranije istraživali Peruničića zbog poslova sa drogom, kao i da je proveo godinu dana u zatvoru Botafogo na Gibraltaru, a izašao je prije skoro osam mjeseci i počeo da živi u Marbelji – prenose španski mediji.

(Kurir.rs)

Čitaj još:   KONAČNO- Ovo su scenariji za kraj rata i invazije na Ukrajinu... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more