IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROPALA Istorijska šansa: UEFA Trabzon izbacila iz Evrope… (foto)

Trabzonspor najavio da će na UEFA- inu suspenziju uložiti žalbu CAS- u…

TRABZON: Svijet, Sport, Fudbal, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 04. 06. 2020… 10: 58… PROPALA Istorijska šansa: UEFA Trabzon izbacila iz Evrope… (foto)

Istorijsku šansu ima Trabzon, igra sezonu u transu, prvi je na tabeli, grabi ka tituli poslije 36 godina, međutim, danas je dobio – preko nosa. Lider turskog prvenstva (bodovno poravnat sa Istanbul Bašakšehirom) izbačen je iz takmičenja UEFA za narednu sezonu.

TFF Süper Ligde Trabzonspor ile Medipol Başakşehir karşılaştı. (Fotoğraf: Nurgül Günaydın Kurum)

Bilo kako da završi ovu takmičarsku godinu, klub sa obala Crnog mora neće moći ni u Ligu šampiona, ni u Ligu Evrope, jer su u Nionu stavili tačku na slučaj koji se protiv Trabzona vodio zbog lošeg poslovanja u 2016. Utvrđeno je da je kršio odredbe finansijskog fer-pleja i zbog toga je „popio“ kaznu.

Rukovodstvo turskog superligaša Trabzonspora najavilo je da će Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS) uložiti žalbu na jednogodišnju suspenziju iz evropskih takmičenja koju mu je danas izrekla Evropska fudbalska asocijacija (UEFA)…

U saopćenju kluba sa obale Crnog mora se navodi kako će žalba biti podnesena u roku od deset dana jer se klub ne slaže sa odlukom i zaključcima UEFA-e koja tvrdi da se Trabzonspor nije pridržavao postignutog dogovora.

Javnosti će se sutra obratiti i predsjednik Trabzonspora Ahmet Agaoglu koji će detaljnije obrazložiti stavove kluba.

Čitaj još:   DRAMA NA NEBU: ZBOG BOMBARDERA IZ RUSIJE, Američki i kanadski lovci uzletjeli sa Aljaske...

UEFA je danas saopćila da Trabzonspor u jednoj od naredne dvije sezone neće nastupiti u evropskim takmičenjima i ukoliko za to stekne pravo kroz nacionalna takmičenja u Turskoj.

U saopćenju je navedeno da je Trabzonspor prekršio norme finansijskog fair playa UEFA-e tokom 2016. godine, a da je UEFA turskom klubu dala rok da do 15. oktobra 2019. godine ispuni svoje finansijske obaveze.

izvor iBalkan.net / agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more