IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sukob Dodika i Lukača: Glavni kandidati aktivno učestvovali u opstrukcijama istrage o ubistvu Davida Dragičevića… (foto)

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 04. 06. 2020… 11: 58… Sukob Dodika i Lukača: Glavni kandidati aktivno učestvovali u opstrukcijama istrage o ubistvu Davida Dragičevića… (foto)

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

1.

Darko Ćulum, direktor Policije RS, nije izabran za direktora SIPA, a kako stvari stoje teško da će doći do te pozicije na koju ga i dalje svim silama želi smjestiti Dragan Lukač, Ministar unutrašnjih poslova RS.

2.

Lukač bi u toj situaciji ovladao i sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH, jer je Ćulum beskičmenjak, poltron i neznalica i pod punom kontrolom je Lukača. Uz to, veoma su upitne njegove “visoke” škole koje je navodno završio, kao i Lukačevo obrazovanje, uostalom.

3.

Ćulum je i dalje na poziciji direktora Policije RS, iako je odavno trebao biti penzionisan i završiti svoju prljavu policijsku karijeru koju je iskoristio za lično bogaćenje, podršku kriminalnim organizacijama i ponižavanje stanovništva.

4.

“Darko Ćulum – godina staža 44: ispunjava uslov za penziju na dan 31. 10. 2019. godine”, saopšteno je još 31.10.2019. godine iz Fonda PIO RS, ali u MUP RS se ne obaziru na to.

5.

Ćulum je i dalje potpuno nezakonito na čelu Policije RS, a načini na koji je radni staž produžio za sedam mjeseci su teška kršenja svih zakonskih propisa koje on čini po Lukačevom nalogu.

6.

Kada u vrhu MUP RS čine krivična djela, zloupotrebljavaju zakone i “rupe” u njima, jasno je da to više nije policija već interesna privatizovana organizacija jednog lica- Lukača.

7.

Ćulum nije nezakonito produžio radni staž samo da bi postao direktor Sipe, već i da bi omogućio Lukaču da na njegovu poziciju dovede svog favorita Željka Spasojevića, bivšeg načelnika PU Banjaluka. 

8.

Polovinom januara ove godine raspisan je izbor za novog direktora polcije, ali je poništen 16.03.o.g.; Dodik je opstruisao izbor novog direktora Policije, kako bi njegov favorit Siniša Kostrešević ispunio uslove da se na novom konkursu kandiduje; Uskoro se očekuje raspisivanje novog konkursa i već je počela žestoka bitka oko toga ko će doći na tu poziciju.

9.

Lukač favorizuje Spasojevića, dok Milorad Dodik želi na toj poziciji Kostreševića, bivšeg načelnika UKP, kojeg je Lukač pomeo 25.01.2019. godine.

10

Kostrešević ispunjava sada uslove da bude direktor Policije, ali Lukač će učiniti sve da to spriječi i već je počeo žestok sukob sa Dodikom oko te pozicije. 

Čitaj još:   KRVAVI RAT MAFIJA, ZBOG VOĆA: Isplativiji od kokaina, cijena skočila na 10 dolara, trenutno ga uopšte nema na tržištu... (foto)

11.

Lukač je razvlastio Ćuluma, nezakonito preuzeo sve ingerencije direktora Policije, koje su ogromne, a Dodik, pokušajem imenovanja Kostreševića, želi da razvlasti Lukača.

Lukač neće, ni po koju cijenu, dozvoliti imenovanje Kostreševića, tako da se u narednom periodu može očekivati doslovno svašta u sukobu Dodika i ministra stranačke milicije.

12.

Važno je naglasiti da su svi navedeni pripadnici MUP RS, na čelu sa Lukačem, učestvovali u zataškavanju ubistva Davida Dragičevića, koji je otet 18.03.2018., potom mučen i ubijen, a njegovo tijelo je pronađeno 24.03.2018. godine. Dodik ih je svesrdno u tome pomagao I ohrabrivao.

13.

Najdublje involviran u ovaj zločin je Darko Ilić, bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, koji je smijenjen 25.01.2019. godine i od tada se više nijednom nije pojavio u MUP RS, iako je imenovan za Liukačevog savjetnika i sve vrijeme prima platu.

14.

Takvo Lukačevo ponašanje dovoljno svjedoči o njegovom neljudskom karakteru; Kao i brutalno nasilje nad građanima koji su tražili istinu o Davidovim ubicama; Bestijalno su pretučeni 25. i 30.12.2018. godine, kada su ih teškim batinama razbili Lukačevi pretorijanci, među kojima je bilo nekoliko desetina batinaša/kriminalaca dovedenih sa strane.

15.

Razbijanju građana nije se usprotivio ni Dodik, ni Željka Cvijanović niti gradonačelnik Igor Radojičić; Štaviše, svi oni su podržali nasilje nad stanovništvom, a Radojičić se ostrvio na nekoliko mladih ljudi podižući tužbe protiv njih, jer u organizovali proteste i tražeći 178.000 KM za štetu koja nije ni načinjena u noći kada su građani nemilosrdno lomljeni.

16.

Od tada pa sve do danas pripadnici grupe “Pravda za Davida” i dalje su van zakona, a prije par dana im je zabranjeno okupljanje na Trgu Krajine (Davidovom trgu) uz stupidna objašnjenja, među kojima je i ono da su ranije “rušili ustavni poredak”. 

17.

Ustavni poredak poodavno su srušili upravo Dodik, Lukač, Kostrešević, Ilić, Spasojević i brojni drugi koji su naredili i učinili sve da se istraga o ubistvu Davida Dragičevića opstruiše, kako bi zaštitili ubice mladića. 

18.

Istragu maksimalno opstruiše tužilac-kriminalac Dalibor Vrećo.

20.

Spasojević je bio učesnik na zločinačkoj pres konferenciji MUP RS, 26.03.2018., na kojoj je Ilić demonizovao ubijenog Dragičevića i lažno ga optužio za nedjela; Kasnije su sve Ilićeve tvrdnje demantovane, postoje validni dokazi da je sve tada slagao, ali nikada za te neistine i monstruozni javni pokušaj zataškavanja likvidacije nije odgovarao.

Čitaj još:   SRETNO, DANAS POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA: U skoro 80 područnih odjeljenja RS-a nije upisan...

21.

Sam Dodik je javno teško vrijeđao roditelje ubijenog Davida, javno demonizovao svirepo likvidiranog mladića, kojeg su i mrtvog progonili i još uvijek progone.

22.

Kostrešević, koji je od Ilića preuzeo istragu 19.04.2018., u početku je javno demonstrirao volju da riješi slučaj, ali vrijeme je pokazalo da je sve to bila varka; Ništa nije učinio na rasvjetljavanju ubistva, osim što je dokazao da je Dodikov Korisni Idiot, koji mu je slijepo odan i poslušan.

23.

Dodikovo patološko nekrofilno javno djelovanje kasnije je postalo obrazac ponašanja njegove ulizičke, bezočne, beskrupulozne bagre, kojom se okružio i koja blasfemično vrijeđa, kao i Dodik, upokojene članove porodica njegovih kritičara.

25.

Jedino bitno je da će, ko god bude izabran, sprečavati i dalje rješavanje teškog zločina ubistva Davida Dragičevića, ali i drugih likvidacija koje se mogu dovesti u vezu sa nekim od visokih funkcionera Dodikovog toksičnog Režima.    

izvor (SB)

Dramatično veći broj oboljelih, evidentirani u 11 gradova u manjem bh entitetu… (foto)

Izvršeno je testiranje 299 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona Read more